U.S. Embassy Moldova a cerut FB-lui să șteargă anumite pagini și profile, la cererea API?

Câteva zile în urmă, o aplicație se lăuda pe FB că a reușit să obțină radierea mai multor pagini și profile de pe Facebook, iar aceasta ar fi rezultatul muncii lor de până acum.

Însă, examinând comunicatul de presă publicat de Facebook, care este public, am înțeles că la mijloc este coada Asociației Presei Independente din Moldova, care s-a supărat foarte tare și s-ar fi plâns la U.S. Embassy Moldova că este dat peste cap proiectul #StopFals.

În consecință, deoarece API toacă banii americanilor prin diferite proiecte prostești, U.S. Embassy Moldova ar fi înaintat mai departe un demers, care a ajuns până la FB, iar în final avem următoarele: Presence on Facebook and Instagram: 168 Facebook accounts, 28 Pages and 8 accounts on Instagram.

Dacă trageți cu ochiul în cele publicate de Facebook, o să vedeți că a fost eliminată pagina clonă StopFals.com, care era un mare deranj pentru #StopFals-ul API-lui, dar și unele pagini care publicau satiră. Mai mult, au fost eliminate și profilele care administrau aceste pagini sau frecvent dădeau like&share postările de pe ele.

Prin urmare, dat fiind faptul că aplicația aia de raportare a trollilor funcționează doar asupra profilelor și nu are nimic cu paginile, dar luând în considerare și faptul că o mulțime de trolli ”raportați” de ei sunt activi și azi pe Facebook, se constată ineficiența aplicației Trolless. Da, meritele sunt cu fundul gol! Pe de altă parte, se constată că API a reușit să sucească mințile americanilor, dar a uitat să-i bage în listă și pe trollii #PAScuDA.

În contextul de mai sus, am o întrebare pentru Ambasada SUA la Chișinău: Dlor, de ce troll-ul Andrei Petru este activ? El tot postează dezinformații și nu este un profil real, nici poza nu-i a lui! Aveți un răspuns?

Cu drag, un absolvent al programelor americane.

Distribuie acest articol