Plahotniuc a capturat și Curtea de Justiție a UE? Începand cu 1 iulie, toate hotărârile europene sunt depersonalizate!

Mai tineti minte scandalul manipulator lansat pe loc drept de “presa” moldoveneasca despre depersonalizarea hotararilor instantelor de judecata?! Atunci “jurnalistii” de investigatie spuneau ca Plahotniuc vrea sa ascunda informatiile despre dosare si ca asa se pregateste calea pentru ceva urat si necesar de ascuns de ochii presei. Mai mult, “presa” a influentat si CSM si a bagat regulat texte lungi despre intentia privind depersonalizarea, acuzand zilnic guvernarea si principalul partid aflat la putere.

Cu parere de rau atunci si eu m-am lasat convins de “presa”, insa mi-am dat seama despre cat de importante sunt datele personale tocmai dupa scandalul divulgarii informatiilor procesate de Facebook.

Pai iata ca, tot dupa cazul Facebook, Uniunea Europeana a decis sa introduca noi proceduri europene cu privire la protectia datelor cu caracter personal, iar noile obligatii au intrat in vigoare recent.

Astfel, de rand cu toti procesorii/operatorii de date cu caracter personal, si Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis sa depersonalizeze toate hotararile sale in care sunt vizate persoanele fizice.

Comunicatul oficial poate fi citit si aici: https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2018-06/cp180096ro.pdf

Prin urmare, intelegem ca toate instantele din statele UE vor adopta astfel de proceduri in viitorul apropit, deoarece se urmareste in primul rand practica CJ a UR si CEDO.

In acest context, acum inteleg ca fiind motivata intentia MJ de la Chisinau in privinta depersonalizarii hotararilor de judecata, iar intentia a fost chiar inainte de scandalul FB si anterior noilor reglementari europene. Deci cu un oas inaintea UE.

***

Apoi presa nu organizeaza un protest in fata usii instantei europene?! Nu scandeaza ca Plahotniuc a capturat si aceasta institutie?! Cand zdg, investigatii.md, agora, unimedia, tv:, independent si restul care au protestat vor pune niste bannere de protest impotriva deciziei CJ a UE?! Jos cenzura! Jos injustitia! 🙂 Jos Plaha si sus “presa” libera manipulatoare!

Distribuie acest articol