Oare și judecătorul Ion Muruianu a înțeles că banii nu se numără nici în deliberare?

Ieri mai multi judecatori au fost retinuti in cadrul unui dosar penal pentru dare si luare de mita, iar printre cei retinuti sunt si cativa judecatori de la Curtea de Apel Chisinau.

Dupa cate am vazut si din materialul video de la CNA, unii judecatori aleg sa-si numere mita si atunci cand merg in deliberare, pentru ca asa ar fi mai siguri. Mai mult, daca judecatorii “vor” sa emita o hotarare la redactarea careia “este nevoie” de mai mult timp, adica sa aiba mai multe pagini, acestia gasesc timp si pentru a aseza banii in plicuri, toate pregatite intru distribuirea lor si altor persoane implicate. Procesul se numeste “deliberare”.

In contextul situatiei de ieri, vreau sa mentionez ca in instantele de apel exista multe dosare cu interese. Practic fiecare judecator primeste in gestiunea sa minim cate o cauza civila care miroase puternic a mita. Apropo, distribuirea este aleatoriu.

De exemplu, in gestiunea completului din care face parte si judecatorul Ion Muruianu exista cel putin un dosar cu asa miros specific. In acest dosar se stie deja despre tranșe si despre ce coditii pecuniare au fost puse partilor interesate sa castige dosarul dat. Partea proasta este ca tot planul a fost facut public de noul avocat pe caz, care s-a destainuit unora despre disperarea sa ca nu gasea in timp util iesire la cine trebuie. Ce sa-i faci, asa se intampla cand ai doar masteratul in drept, esti “lector” la universitate si te dai avocat destept, te ia limba inainte fara sa-ti dai seama ca esti in public. Dar… probabil dau prea multe detalii despre aceasta fapta penala aflata acum spre documentare.

Totusi, vreau sa-i transmit dlui judecator Muruianu ca pana la urma si cei protejati sau neinfricati ajung in subsolul CNA daca pun mana pe bani. Or, asa cum XXXXX (date cu caracter personal) se considera pana mai ieri o protejata a cuiva de sus dar a fost ridicata de mascati, asa fiecare o poate termina intr-o buna zi si are sansa sa primeasca zile de “concediu” in subsolul CNA. E simplu acum.

Mai mult, vreau sa-i amintesc judecatorului Muruianu si despre faptul ca dosarul aflat in gestiunea completului din care face parte este despre o intreprindere cu un capital majoritar de Stat, peste 60,4% actiuni, absolut unicala in Republica, iar cererile de apel au fost depuse cu incalcarea normelor imperative din Codul de procedura civila.

Totodata, amintesc si despre faptul ca, recent, in cauza data au fost falsificate acte oficiale (art.332 din Codul penal), iar pentru aceasta fapta tot va raspunde cineva in urmatorii ani.

In aceeasi ordine de idei, mai accentuez si asupra faptului ca la dosar este scrisoarea oficiala a MinFin despre neachitarea totala a taxei de stat din partea unei apelante, precum si mandatul ex-avocatului este expirat, iar in partea celelaltei apelante lipsesc cu desavarsire imputernicirile legale. Deci un apel a fost depus fara achitara taxei de stat si cererea motivata a fost semnata de o persoana fara imputerniciri, iar al doilea apel a fost depus de o persoana fara imputerniciri, deci de o persoana care nu avea dreptul sa declare apelul.

In acest context, il rog respectuos pe judecatorul Ion Muruianu sa atraga atentia la cele intamplate ieri si sa ia aminte ca nimeni nu este protejat in veci, iar noi nu vom renunta atat de usor sa aparam interesele intreprinderii de Stat.

Spre final, il rog pe judecator sa considere acest articol ca fiind un eventual denunt, pentru ca se stiu multe si as putea sa ma apuc sa scriu mai pe lung despre cazul nominalizat.

In fine, eu sper ca informatiile furnizate sunt suficiente ca judecatorul raportor sa depuna o abtinere motivata in termen de pana pe 5 noiembrie si sa fie acceptata pana pe data de 10 noiembrie. De altfel, asa cum poate ar fi trebuit sa o facem cu mult mai inainte, ne vom lua inima in dinti si o sa iesim la o conferinta de presa cu 2-3 zile inainte de sedinta de judecata, cu documentele pe masa, deoarece intelegem ca altfel nu mai este posibil de luptat cu judecatorii “atotputernici”.

Apropo, imaginea simbol are o incarcatura foarte mare, iar cine stie… intelege 🙂

Distribuie acest articol