Maia și Andrei se întorc acasă cu sfârcurile băgate între picioare

Urmare a protestului de duminica, la care au participat vreo 4000 de oameni, si nu zeci de mii cum minte “opozitia”, liderii grupului PAScuDA au fost sa prezinte inaltilor oficiali rezolutia prin care se cere interventia flagranta in actul justitiei si anularea celor trei acte judecatoresti definitive si irevocabile cu privire la nerecunoasterea legalitatii alegerilor locale si nevalidarea mandatului lui Andrei Nastase.

Asadar, potrivit unui comunicat al Platformei DA, cozile de topor ale politicii moldovenesti s-au intretinut cu secretarul general al Consiliului Europei si cu o doamna europarlamentar neinsemnata. Insa, cu parere de rau, desi am asteptat si o pozitie europeana transmisa prin intermediul “opozitie”, pentru a evita anumite “trucaje” media si speculatii, in comunicatul nominalizat nu este absolut nimic despre reactia europenilor si nici despre mesajul transmis de catre acestia. Per general, nota informativa este un anunt sec despre participarea lui Andrei Nastase la aceste doua intalniri care au avut loc in hol. Nimic mai mult.

Pe de alta parte, secretarul general al CoE a avut astazi si o intrevedere oficiala si cu premierul Pavel Filip.

Potrivit tv8.md, secretarul CoE a accentuat necesitatea de reformare a sectorului justiției, cu accent pe independenţa, imparţialitatea şi integritatea magistraţilor, combaterea spălării banilor şi a corupţiei, garantarea proceselor electorale libere şi corecte.

Mai pe scurt, oficialul european a spus ca instanta este independenta, iar sus-pusii de la Bruxelles nu pot interveni si nici macar nu pot cere anularea unor documente judecatoresti adoptate in camera de deliberare. Mai mult, s-a transmis ca judecatorul nu poate sa asculte vocea strazii si ca trebuie sa fie impartial la adoptarea deciziilor, iar judecata sa fie conform probelor administrate si legislatiei in vigoare.

Cu siguranta acest mesaj a fost transmis si liderilor PAScuDA. O dovada ar fi si mutrele afisate de Maia Sandu si Andrei Nastase, care nu sunt cele mai fericite si luminoase in fotografia “oficiala”.

Deci fiti atenti la ce mutra are Maia Sandu si cat de nemultumit este Andrei Nastase dupa intalnirea cu secretarul general al CoE Thorbjørn Jagland.

Dar fiti atenti si la fata lui Thorbjørn Jagland dupa intalnirea cu Pavel Filip. E un alt om, nu?!

Spre final, vreau sa mentionez ca presa “libera si independent” de pe Bîc nu va da mesajul asa cum trebuie, iar ghionturile transmise prin aceste instrumente manipulatoare va fi acela, ca actuala guvernare nu trebuia sa intervina in actul justitiei si ca alegerile urmau sa fie validate in pofida faptului ca s-a incalcat legislatia flagrant.

In acest context, inteleg faptul ca Maia Sandu si Andrei Nastase se intorc acasa cu sfarcurile bagate intre picioare si cu mai multe intrebari decat au avut pana la plecare. Desi pentru ei nu este in premiera.

Distribuie acest articol