Kiril nu mai vine deoarece alegerile nu vor avea loc în noiembrie

Azi Dodon a anuntat ca amicul lui Kiril nu mai vine la Chisinau. “Prișîdintili” spune ca nu stie motivul anularii vizitei patriarhului securist.

Dar pentru toti este clar de ce nu vine popa. Nu vine deoarece alegerile parlamentare nu vor avea loc in noiembrie.

Explic.

Popa suprem al bisericii ruse este ca un cantaret care detine o agenda. Iata ca sa incapi in acea agenda a cantaretului este nevoie sa-l apelezi minim cu un an inainte. Altfel ramai fara muzica la sarbatoare. Asa este si in cazul lui popa Kiril. El tot are o agenda si tot vrea sa fie rezervat cu un an inainte. E artist si el. Are si o trupa care canta in strana.

Deci, Dodon s-a tocmit cu Kiril sa vina in preajma alegerilor parlamentare din 2018, iar “invitatia” a fost lansata in decembrie 2017 (vezi aici), aproape un an in urma, dupa cum am scris si mai sus. Initial popa urma sa vina in septembrie, insa vizita a fost amanata, dupa care, iata, amanata sau anulata fara careva lamuriri.

Cu siguranta anularea vizitei a avut la baza fixarea alegerilor parlamentare tocmai in februarie, desi toti erau siguri anul trecut, precum ca alegerilor vor fi organizate nu mai tarziu de luna noiembrie anul curent. Pana si Dodon spunea ca vor avea loc la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie anul curent.

Prin urmare, nu ar fi straniu daca peste cateva zile Dodon o sa ne anunte ca popa vine prin ianuarie-februarie. Asa ei vor respecta anume calendarul alegerilor, iar Kiril o sa-si duca pana la capat marita misiune sa-i ridice imaginea lui Dodon, care se afla deja inferior aliansul lesinat sub plintus.

Apropo, deoarece Dodon este “Prișîdintile”, acesta se va putea vedea cu Kiril chiar si cu 1-2 saptamani inainte de alegeri. El nu are interdictii conform codului electoral, deoarece in perioada respecgiva ar putea sa nu fie candidat la parlamentare.

Distribuie acest articol