Votează Partidul Liberal pentru demiterea Guvernului Filat?

ghimpu mihai, voroninJuristul Mihai Ghimpu este trăsnit în gât de Constituție și dat cu capul de pământ de către Legea cu privire la Guvern art. 18.

Astfel, după cum am scris în articolul ”Analiză Constituțională: Acordul de la Vilnius nu va fi semnat dacă Guvernul este demis”, Acordul de asociere la Uniunea Europeană nu va putea fi semnat.

Unii speculează cu faptul că până în noiembrie se va vota alt Cabinet de miniștri, evident, cu alt Premier, pentru că Filat nu mai este pe placul lui Ghimpu, Lupu și Plahotniuc. Însă, nu va fi semnat nici un acord dacă Filat nu va fi premier, a spus-o clar și Streleț în seara zilei de luni.

Mihai Ghimpu a tot scandat zilele trecute că ”vrea capul” lui Filat, să fie jos și să înceapă negocierile pentru o nouă Alianță, poziție menținută și de colegul său Marian Lupu.

Până acum, Ghimpu nu a mai spus clar despre pericolul real în cazul înaintării poziției acestuia. La fel, nici consilierii lui Filat nu prea au adus în discuții prevederile constituționale, fapt ce alarmează din toate direcțiile, în special din partea acestor trei partide, chiar dacă se vor în UE.

Probabil că Unchiul citește denumirea Alianța pentru Integrare Europeană doar cu inițialele. Gata cu integrarea europeană și cu aspirațiile spre asfințit. Cam așa ceva înțelegem.

În aceste situații nu văd care ar fi diferențele dintre Voronin și Ghimpu. Ambii când au venit la putere au spus că ne integrăm în Moldova, iar la expirarea mandatului se întorc spre Rusia. O fi un egal între ei, mai ales că unul a fost șef mare pe timpul URSS, iar Unchiul a fost judecător, cu frate întemnițat pentru aspirațiile românești.

Până una alta, Moldova chiar nu este pregătită pentru integrarea UE, mai ales cu așa politicieni. Este o singură șansă. Poate într-o zi vom ajunge să nu mai avem hotar pe Prut și atunci vom fi în Uniune, fără moși, unchi și tovarăți gălăgioși.

Votează Partidul Liberal pentru demiterea Guvernului Filat, sau vor pasa responsabilitatea pe umerii PD și neafiliați? Însă, chiar dacă va fi un vot PCRM+PD+Neafiliați, PL tot va fi parte a jocului Rusiei, pentru că a făcut zarvă până acum, solicitând demisia Guvernului.

Recomand articolul: Cutia neagră a Partidului Liberal, de culoarea minții lui Mihai Ghimpu

Distribuie acest articol