Voronin se retrage în suburbii. Ar fi bine să plece cu totul și să lase Moldova în pace

Partidul lui Voronin, dar și Voronin însăși, au trecut din Chișinău în suburbii, văzând că în centrul țării nu mai au loc și nici interes.

Astăzi am văzut cu toții câte drumuri au fost blocate de către simpatizanții salariați ai comuniștilor. Potrivit INP, tentativele de blocare a circulației au fost documentate și oprite de poliție pe porțiunile de drum Soroca – Șolcani, Ungheni – Pârlița, Cimișlia – Valea Perjei, Anenii Noi – Troița Nouă și Taraclia. Pe patru din aceste porțiuni de drum manifestanții au reușit stoparea circulației pentru o perioadă de mai puțin de 15 minute, pe traseul Soroca-Drochia circulația fiind oprită pentru 25 de minute. Numărul de manifestanți la fiecare din aceste cinci locații a variat între 50 și 150 de persoane.

Nu am înțeles corect intenția celor care au blocat drumurile, dar ceea ce trebuie să înțelegem este că Voronin fuge din centrul atenției, din fața camerelor de filmat și din capitală, încercând să găsească salvare undeva pe la Șolcani sau pe la Valea Perjei. Nu știu dacă au găsit-o, dar ar fi bine să nu o mai caute. Ar fi mai apreciat dacă ar lăsa Moldova și ar pleca cu totul de pe această scenă de teatru.

Zilele trecute am văzut cum coerența era ceva străin pentru Voronin. Cineva a scris pe Facebook că bâlbâiala bătrânului în fața mulțimii este semn al oboselii, un semn al unui micro-infarct. Până acum bătrânul a avut grijă de el și ar trebuie să mai aibă grijă, departe de politică și proteste organizate de Tkaciuc.

Distribuie acest articol