Vom avea PREȘEDINTE doar în condițiile formării unei alianțe PLDM-PCRM. Aleșii locali trebuie să intervină!

Posibil că de mâine încep lungile și plictisitoarele negocieri la Reședința de Stat și la Nobil Club, a noilor principii și valori democratice din politica națională.

Vor dura încă două-trei luni de negocieri în parte, pe ascuns și prin spate care nu vor da un rezultat pozitiv. PL se poate opune mult discuțiilor Face2Face cu PCRM. Știu că retrăiesc pentru locurile din Guvern, însă ori în parte ori în comun le pot pierde, împreună cu prietenii democrați. Desigur că PL și PD nu vor fi mulțumiți. Vor pierde oamenii de legătură executivă, cum ar fi Lazăr cu ale sale +20% la țeava Termocomului, Șalaru cu milioanele furate de la Calea Ferată și cele pierdute din incapacitatea de atragere a investițiilor europene. Procurorul General, Președintele Băncii Naționale, Șefii de la CNPF, SIS, MoldTelecom ÎS Cadastru sunt funcții pentru care cei din PL și PD tremură continuu.

Este clar, țara poate avea președinte doar în condițiile formării unei alianțe PLDM-PCRM. Alegerile anticipate nu vor aduce nici-un rezultat, doar se vor cheltui milioane în zadar.

Membrii de partid, alegătorii partidului liberal democrat și nu numai, trebuie să înțeleagă că acest pas de ieșire din criza politică este important, chiar dacă trebuie făcut în ograda comuniștilor. Despre aceasta știu toți, dar încă se feresc să iasă în fața camerelor și să spună că este unica soluție sănătoasă și ieftină. Poate că Ghimpu și Lupu ar recunoaște acest lucru, însă obsesia unora pentru funcții mai bine ar provoca referendumuri sau alegeri anticipate.

Lupta obsesivă cu comuniștii au băgat țara în cea mai mare criză politică de la declararea independenței. Poate că au dreptate, care ajung la 20 ani încep a se gândi mult cu cine să se ”căsătorească”.

Acum cred că este momentul ca aleșii locali să intervină și să spună ultimul cuvând. Ei sunt cei reprezentativi, deoarece Parlamentul, deși este considerat minoritatea ce reprezintă majoritatea, nu prea se interesează de soarta țării, ci doar de funcțiile, salariile și propriile interese.

În fiecare localitate ar trebui organizate ADUNĂRI GENERALE cu toți locuitorii. Să se explice care este situația politică de astăzi și să se adopte REZOLUȚII cu soluția bună pentru a ieși din criza politică și pentru a alege președintele țării, contrasemnate de toți consilierii locali.

Dacă locuitorii, care încă sunt alegători în acest Stat paralizat de 2 ani, ar înțelege că alianța cu PCRM este unica soluție, ieftină și cu efect garantat, Vlad Filat își păstrează partidul, iar în 3 ani poate strânge mai mult sprijin din teritoriu decât are acum.

Eu, în calitate de alegător, susțin orice alianță care va duce la 3 ani de stabilitate după doi ani de instabilitate a valorilor și principiilor democrației noastre. Sper ca negocierile să dureze o săptămână, nu două luni, pentru că totul este din cheltuiala noastră!

www.gandrabur.net

Distribuie acest articol