Vlad Filat vrea icre roșii, unt și pâine care nu îngrașă

In articolul precedent am scris ca misiunea “ravasul” a fost pravalita, iar salvatorii lui Filat trebuie sa caute altceva sa sensibilizeze opinia publica, procurorul si judecatorul, in speranta ca va fi eliberat, dupa care sa fuga din tara tot pe acolo pe unde a fugit si amanta Olga Roman.

Uite ca au nascocit greva foamei. Lui Filat nu-i mai place specialitatea casei: cașa de grau. El vrea icre negre, unt si paine care nu ingrasa. Nesimtitii de la Temnița nr.13 au uitat ca Liderul absolut este la dieta. Tinea regim sa slabeasca, sa nu fie prea greu cand urca pe cineva.

Lasand la o parte toata gluma, trebuie sa privim la toata problema putin mai real. Filat, fost premier si Lider absolut, a ajuns in situatia pe care nu a asteptat-o niciodata. Din acest motiv nu si-a batut capul anterior de imbunatatirea conditiilor de detentie, desi nu o singura data detinuti din toata tara s-au plans pe acest lucru. Eu am fost cu Dl Efrim la Cricova. Stiu care sunt conditiile si ce fac oamenii de acolo sa aiba ce pune pe masa suplimentar la cașa servita de administratia inchisorii. Detinutii mureaza/marineaza rosii si castraveti, fac si alte conserve. Gospodari adevarati. Filat, pomenit in aceasta belea pentru el, nu vrea sa se acomodeze. Nu accepta sa fie cetatean de rand, detinut obisnuit. El vrea bunatatile de acasa: cascaval scump, salam, branza cu mucegai.

Recomand salvatorilor lui Filat sa lase ancheta sa mearga asa cum merge, cu el in arest preventiv. Va fi eliberat tocmai dupa ce se va da rezultatul final in acest dosar, ori va fi trimis dup gratii pentru mult timp, dupa cum merita.

Distribuie acest articol