Vlad Filat și Vlad Plahotniuc au conștientizat pericolul comunist și se aruncă ambii în luptă

Pentru că ieri au apărut comentarii prin care se spunea că doar Plahotniuc a fost eroul zilei, azi am decis să scriu un articol despre cei doi lideri politici importanți din Moldova – Vlad Filat și Vlad Plahotniuc.

Fiecare cu păcatele sale, dintre cei doi Vlazi, însă se pare că Uniunea Europeană le-a înaintat ultimatum și a mai pusă hotar pentru anumite acțiuni a acestor doi, proprietari de partide.

Unul a rămas fără funcție mai devreme, altul a renunțat la funcția de deputat ieri. Probabil s-au înțeles în privința aceasta, pentru ca fiecare să nu ocupe funcții importante în stat, dar, tot înțeleșii probabil fiind, să coboare printre oameni și să discute cu ei despre importanța și beneficiile integrării în Uniunea Europeană.

Anterior am recomandat ca Liderul PLDM să renunțe la orgoliul său și să mai iasă prin lume, fără pază de corp și atât de multă securitate. S-a ținute mai mult de orgoliu decât de ce trebuie și a rămas la urmă că nu are de unde coborî printre oameni, decât de pe scările partidului său. Însă, chiar dacă a rămas fără funcția de premier, Filat a înțeles că cel mai bine este să înceapă discuțiile directe cu oamenii despre situația actuală și pașii care urmează să-i facă Moldova pe parcursul integrării în marea familie europeană. Îl apreciez pentru acest pas.

Pe cealaltă parte, înțeleși după cum am scris, atât Vlad Filat cât și Vlad Plahotniuc au înțeles pericolul comunist, care amenință să revină în Moldova, hotărându-se ambii să lase treburile zilnice de a sta santinelă la microfoane și tribune, schimbând modul de abordare a electoratului mergând la ei acasă, în localitate, în instituțiile în care lucrează aceștia, aruncându-se astfel în luptă deschisă cu comuniștii și structurile acestora din teritoriu.

Este de apreciat ce fac acești doi oameni politici, proprietari de partide, chiar dacă uneori ei nouă nu ne plac. Aici vreau să mai adaug că, pe fonul dezamăgirii în clasa politică din Moldova și în lipsa unei alternative sănătoase de a scăpa de comuniști, cred că peste un an vom fi nevoiți și siliți de împrejurări să votăm PDM sau PLDM, doar pentru a slăbi puterile PCRM cu adevărat, care în ultimul timp cresc tot mai mult prin suburbii.

A mai rămas un an până la următoarele alegeri și câteva luni până la următoarea campanie. Mă bucur că în sfârșit cei doi Vlazi au decis să înceapă campania electorală, mascată cum este ea, punând astfel umărul la dezorganizarea și destabilizarea comuniștilor, pentru că ei, pe zi ce trece, se coagulează în mai multe localități, ca o bubă mare, care poate exploda în orice timp.

Știu că mulți îmi vor sări în cap pentru acest articol, însă cei care găsesc soluții mai viabile de luptă anti-comunistă, până la Unirea cu România, îi rog să-mi spună care sunt.

O zi bună!

Distribuie acest articol