Vlad Filat și protestul disperării, de duminica viitoare

Citind kommersant.md am aflat despre protestul autorizat pentru duminica viitoare, 24 februarie, în PMAN și alte sectoare a Chișinăului, organizat de Partidul Liberal Democrat.

Potrivit informațiilor, autorizația a fost eliberată pentru un număr mare de persoane, care poate depăși cifra de 20 000. Este o ”talpa” destul de numeroasă, însă nu pare să fie ceva legat de Dragobete. Or, de când în Moldova 24 februarie a luat locul Sf. Valetin din 14 februarie și este așa de sărbătorită aceasta zi, mai ales că de câțiva ani este monopolizată de tinerii PL?

Da, s-au făcut mulți români în Moldova, obținând pașaportul românesc pentru a putea pleca peste hotare, însă ceea ce se pregătește duminică nu este nimic altceva decât un PROTEST AL DISPERĂRII, organizat de Filat.

Frica este ca acești 20 mii oameni să nu se arunce deja peste clădirea Guvernului, ministerelor, altor instituții din centrul orașului, sau chiar peste președintele țării, dacă acesta se va duce la Market-ul Nr. 1 de pe Ștefan, în timpul protestului.

filataprilieSau, mă tem să nu fie până la urmă o revoltă populară, organizată de actualul premier, care să se întoarcă ca bumerangul împotriva sa. Scopul este cunoscut doar lor, rezultatele le vom culege împreună. Cel mai rău va fi dacă vom culege din nou cioburi, așa cum am făcut-o după 7 aprilie, când tot Filat era în fruntea mulțimii din PMAN, dacă e să ne amintim bine.

Marșul anunțat nu este decât o acțiune disperată, cu menirea de a sustrage atenția publică de la adevăratele probleme ale țării, precum și de la învinuirile grave privind traficul de influență, după cum am scris și într-un articol anterior.

Probabil scopul este să bage în capul oamenilor alte evenimente, alte întâmplări și povești de succes, sau scandări nefondate împotriva folosirii instituțiilor de stat ca drept instrument politic, ori strigăte și țipete împotriva Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție. Este clar deja că nu vor mai striga Jos Plahotniuc, nu are rost. Acesta este jos, în sala mare, la aceeași masă cu deputații simpli. Probabil are mai mult timp să mai deseneze o insulă pe lacul La Izvor, pe care să pună mână și să facă ceva frumos acolo, pentru că Primăria mai bine administrează ruine decât un Restaurant pe o insulă în mijlocul lacului.

Poate-l țin de picioare partenerii externi pe Vlad Filat, însă, în țările Europene se respectă întâi și întâi cel care a călcat pe bec. Dacă becul s-a spart acesta-și prezintă demisia de onorare. Din păcate, Moldova este o țară europeană numai continental, iar problema aflării în afara spațiului UE probabil îi permite premierului să facă ce vrea și să se mențină cu nasul pe sus, chiar dacă în presă au ajuns înregistrări audio unde clar auzim cu toții cum dă indicații ca unele firme să fie blocate, altele facilitate. Astea toate ar fi în baza plângerilor depuse pe masa sa, după cum susțin consilierii săi. Hmm, poate ar fi bine să înaintez și eu o plângere pe toată Moldova, oare va da indicații să fie eliberați toți incompetenții?

Trecând pe lângă supărări și motive de frică, pentru a evita o revoltă, recomand celor care vor să participe să se gândească bine, iar apoi să iasă în stradă cu un mesaj clar, din care să înțelegem că ori ei susțin dezmățul, ori intervin și schimbă ceva în Moldova.

Imprimările audio, chiar dacă miercuri au fost contestate și lansat mesajul că sunt trucate, sunt până la urmă probe incontestabile și valabile încă în dosarul penal, în baza căruia Vicol, un alt om de partid, este învinuit pentru acțiuni grave.

Am scris mai sus – în alte țări, în special europene, pentru acuzații de acest gen oamenii politici, care dețin funcții, se retrag și cer scuze. La noi Vlad Filat se ascunde sub paravanul ”Moldova nu trebuie să rămână fără guvernare”, dar, oare fără un nou acord AIE mai are această țară guvernare normală, sau este ping-pong între instituții?

Miniștri cu dosare penale avem, înregistrări audio avem, alte probe sunt, mergem așa în continuare și scoatem oamenii în stradă pentru a le da Circ și Chips? Au fost scoși și la 7 aprilie 2009, care este rezultatul?

A scris cineva că la 7 aprilie 2009 s-a luptat împotriva comuniștilor, nu și a corupției. Cu regret constat că anume este așa. Acum avem același sistem, numai că din două culori, aparent trei.

Vlad Filat intenționează crearea unui cabinet tehnocrat, sau unul minoritar. Îl salut pe cel tehnocrat, dar cu înregistrările și traficul de influență ce facem?

PS. Muncă ușoară lui Igor Bodorin 🙂 Detalii aici!

Distribuie acest articol