Vlad Filat: Funcția de Ministru la interne rămâne a fi politică

Premierul Vlad Filat a declarat astăzi că funcția de Ministru al Ministerului Afecerilor Interne rămâne a fi una politică. Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterilor despre reforma în poliție, justiție, învățământ și alte domenii a căror temelii necesită să fie schimbate, la emisiunea Replica.

Se pare că liderul PLDM și-a schimbat opțiunea, renunțând la depolitizarea funcției de ministru. În locul miniștrilor apolitici, va insista asupra Șefilor care sunt, în formă de piramidă, în subordinea ministrului. Astfel, șeful Poliției va fi un SPECIALIST, o persoană demnă și competentă de această funcție, care nu trebuie să fie afectat în nici-un fel de atmosfera politică din Parlament sau Guvern. Același scenariu va trebui aplicat și în alte ministere, nu doar la MAI. Deci, Alexei Roibu va rămâne în funcție, cel puțin până când expiră mandatul actualului Guvern, sau până când acesta se va retrage singur, benevol silit de împrejurări.

Cu referire la judecători, Filat a dat de înțeles că salariul unui judecător într-adevăr este mic și urmează a fi mărit, dar nu înainte de a fi identificate resursele financiare pentru aceasta. În același timp, judecătorii corupți, incompetenți urmează să fi scoși din sistem pe căi legale. Primul pas este scoaterea din funcție pe cei care se face vinovați de condamnarea la CEDO în două cazuri, prin prisma Legii care urmează a fi votată.

În viziunea Premierului, reformele pe hârtie merg foarte bine, suntem într-un pas bun și se respectă angajamentele față de ”partenerii externi”. Ce ține de demiteri, premierul a declarat că așteaptă când colegii de alianță vor termina de meditat, apoi va prezenta și lista demiterilor, promisă anterior. Dar, așa cum a menționat și moderatoarea emisiunii, reforme se fac dar oamenii nu prea le simt. Mă alătur la această declarație și aștept să simt reformele promise de AIE. În caz contrar JIOS Aliansu!

Aflași mai multe astăzi, începând cu ora 18.30, în direct pe Privesc.eu, la emisiunea Replica.

PS: Felicitări colegilor de la Serviciul Grăniceri, azi e ultima oară când serbează Ziua lor. De la 1 iulie trec în subordinea MAI, iar curând se vor numi Polițiști de frontieră. Despre reformarea SG am scris încă în luna august 2011.

Distribuie acest articol