Vlad Filat este ca o stafidă, după scandalul cu PD și PL

filat-stafidăÎn ultimile zile au cam uitat toți de scandalurile politice și despre lupta pentru supremație dintre cele 3 partide aflate în Alianța pentru Integrare Europeană, dintre care două sunt la conducerea statului.

Au trecut peste 40 de zile de la 13 februarie, 2013, ora 13:00, momentul când Filat a începutul procesul de uscare a sa ca lider politic și procesul de uscare a PLDM, pe arena actuală.

De atunci până acum Vlad Filat a devenit mai mult o stafidă, fiind chinuit de scandalul provocat și de nemulțumirea lui Ghimpu, chiar dacă parcă au fost careva înțelegeri cu Plahotniuc (Liderul PD-L), după cum se pare.

Nu este nou, însă după denunțarea Acordului AIE au fost aruncate în ograda PLDM mai multe bombe, de care Filat nici nu se gândea că puteau fi activate de concurentul său pe plan de afaceri cu banii statului. ”Atacul”, poate benefic pentru noi, asupra Procurorului general și directorului CNA a provocat mânia din partea lui Plahotniuc, care a arătat lui Filat ”puterea” acestor instituții.

În rezultat, șeful Fisc-lui a fost reținut, apoi transferat în arest la domiciliu, după ce Vlazii ar fi dat mâna. Pe lângă acesta, au fost citați la CNA persoane din anturajul lui Filat, inclusiv cel care s-ar fi ”lămurit” cu donația mașinii, luată de la IVECO.

După răzvrătirea celui dintâi Vlad a urmat răzbunarea celui de pe locul doi, însă rezultatele au înclinat mai mult pozitiv spre Comuniști, iar mai negativ spre PLDM. Din acest joc a ieșit curat PL-ul, parte componentă a PD-L, chiar dacă liderul acestei mișcări a scandat zile la rând că Guvern trebuie demis, apoi, după ce a fost demis, a spus că Moldova nu va semna tratatele în noiembrie deoarece nu are un Guvern funcțional. Миссия удалась pentru Mihail Fiodorovici, omul Moscovei.

Procesul de uscare a lui Filat este în stare avansată, mai ales că săptămâna trecută au votat pentru o pensie mai bună liberalului Victor Popa, fiind numit la CC, iar ieri PL-ul a decis că nu-l susține pe Filat în postura de premier al Republicii Moldova, pentru anul care a mai rămas celor două partide de la guvernare. Probabil Mihail Fiodorovici mai are o misiune, sau Moldova trebuie să fie fără Guvern funcțional până cel puțin la începutul lunii decembrie, după evenimentul de la Vilnius, importat pentru integrarea europeană a Moldovei.

Or, liderul mișcării PL pe drept este împotriva lui Vlad Filat, din anturajul căruia în ultimul timp au apărut tot mai multe nume corupte, dintre care, cu siguranță, mai mulți sunt din cei care arată cu degetul în sus, însă de fapt săvârșesc fapte de corupție din numele lor.

Moldova a fost înghițită de corupție mai ceva decât pe timpul lui Voronin, sau atunci nimic nu se știa și parcă ne vine uneori în gând să spunem ”pe vremuri era mai bine”, fără să facem referire la comuniștii de până la 91, dar să facem referire la comuniștii din 2001 până în 2009.

Cu siguranță nimeni nu va spune că ”a fost bine” pe timpul lui Filat, poate doar cei care au furat din banul public și au jupuit acest Ținut. Oamenii de afaceri nu au motive să spună că pe timpul Stafidei Filat a fost bine, pentru că FISC-ul a pornit o campanie agresivă împotriva firmelor, precum și a îngreunat desfășurarea afacerilor pe teritoriul RM, fapt pentru care mai multe persoane intenționează să plece din Moldova, împreună cu afacerile lor, iar investitorii anunță rând pe rând că renunță la investițiile de milioane dacă hărțuiala fiscală nu încetează.

Cunoaștem că dezastrul economic începe în orice loc unde administrația fiscală este una cu dezmăț, anevoioasă și coruptă. Noi tocmai avem toate aceste caracteristici, menținute de însăși liderul PLDM, fost prim-ministru am Republicii Moldova, din 2009 până primăvara aceasta.

La offline părea sincer când spuneam că acum nu există un sistem de negociere cu FISC-ul, este foarte greu să lucrezi cu această instituție și este foarte greu să dezvolți o afacere. Cu toate că atunci a fost pe deplin de acord cu mine, cu privire la FISC, acesta face exact invers, nu intervine benefic pentru Moldova, lăsând să se năruiască toate afacerile, uscându-se totul ca o stafidă, asemenea lui.

Recomand să citiți articolul lui Drago: Trista poveste a Șăfului

Distribuie acest articol
3 Comments