Vlad Filat dicteaza deciziile PLDM de dupa gratii

PLDM a ajuns de fapt sa fie in captivitatea lui Vlad Filat. Unii au inteles ca Filat si Partidul au drumuri separate, insa Filat a dat indicatii astazi sa nu se abata nimeni de la ordinele sale.

A ramas sa vedem daca Filat este este lider si daca va mai fi ascultat.

Imi este jale de situatia in care a ajuns PLDM. Era un partid bun, insa acum este doar o unealta in mainile intemnitatului. Ceilalti membri PLDM accepta aceasta stare de lucruri? De ce nimeni nu se revolta ca au ajuns sa fie niste prizonieri ai lui Filat, Strelet si avocatul acestora?

Filat si nasul au furat impreuna. Unul a recunoscut fapta, iar celalalt ne tot ia cu “statul capturat”. De fapt el este captiv felului in care a inteles sa faca politica. Filat este prizonierul propriilor orgolii si prostii. Nimeni nu l-a tras de mana sa fure de la Stat. Acum era liber daca nu fura din buzunarul nostru.

Justitia, cea care a stat sub papucul sau timp de sase ani, nu poate fi considerata captiva. Poate ca ar trebui sa ne bucuram ca in sfarsit a ales sa functioneze. In Romania, de exemplu, au ajuns la inchisoare un premier, ministri si deputati. Nimeni nu a indraznit sa spuna ca statul este captiv, iar ca justitia este la cheremul cuiva. La fel, nu au organizat mitinguri in PMAN impotriva propriului sistem. Ei au furat, apoi s-au resemnat cu pedeapsa si au mers la inchisoare. In schimb, la noi lucrurile stau altfel. Brusc Justitia si Moldova au fost capturate imediat ce au fost puse catusele pe mainile unui fost premier. Era mai bine cand nimeni nu facea nimic, iar Filat era liber sa fure si sa faca ce dorea. Atunci nimic nu era in captivitate. Totul era ok?!

Astazi am inteles unde se decide totul in PLDM. Nu se intruneste nimeni la partid sa decida ce si unde vor merge mai departe. Totul se decide in celula lui Filat, iar cei de afara sunt pusi sa asculte de hotararile acestuia. Cat de rusinos si antidemocratic! Asa inteleg cei din PLDM sa faca politica si sa fie condusi?

Eu inteleg dorinta lui Filat sa fie eliberat, insa aceasta nu ar trebui expusa atat de insistent si public. El trebuie sa inteleaga ca unica scapare este sa nu mai santajeze justitia cu scrisori, proteste si alte prostii. Ar face bine sa astepte pedeapsa cuvenita, sa o ispaseasca, dupa care sa iasa in fata tuturor sa sa-si ceara iertare, asa cum a cerut si Maia Sandu.

Filat, insa, a ales sa faca trafic de influenta si sa incalce democratia chiar si aflandu-se dupa gratii. El crede ca toti trebuie sa-i joace dupa cum canta el in celula. Dragule, nu poate fi asa ceva. Invata sa fii matur!

Distribuie acest articol