Vlad Filat călare pe mașinile statului, sau are drepturi mai mari decât restul?

Aproape în fiecare zi merg pe lângă sediul PLDM și PL, de pe strada București 88, Chișinău.

Când a fost Băsescu am decis să vin pe jos din Centru până la birou. La ușa sediului PLDM erau din nou parcate două automobile, una de marca Volkswagen Touareg, alta Mercedes. Filat era la sediu, fapt confirmat de cineva din interior.

La Touareg am atras atenția de mai multe ori, deoarece așa mașini sunt în garajul Serviciului Pază și Protecție de Stat, iar Mercedesul parcă ar fi unul din garajul Guvernului, numai că ambele mașini au numere obișnuite. La Mercedes este numărul cu QP.

Interesant este faptul dacă ex-premierul s-a îndrăgostit așa de tare în aceste modele de mașini, că tocmai a cumpărat la fel de alea cu care se plimba pe când era Șef, sus, pe scaun moale?! Mă gândesc că nu, iar mașinile mai degrabă sunt ale statului, exploatate abuziv, cu lipirea unor numere simple. Probabil Touareg-ul este al SPPS, dar Mercedesul?

Cu siguranță spiridușii verzi vor comenta că sunt mașinile lui, ambele, dar apare întrebarea: Filat este mai diferit decât ceilalți proprietari de mașini, antrenați în trafic?

Spun aceasta deoarece portierele din fața Mercedesului sunt NEGRE, nu doar umbrite, și nu se vede nimic în interior. Dacă mașina ar fi din garajul Guvernului aceasta explică culoarea sticlei, dar dacă e proprie… îmi cer scuze – avem punctul 122 din Regulamentul Circulației Rutiere al Republicii Moldova, care spune că se interzice exploatarea vehiculelor în cazurile în care sînt depistate devieri de la normativele tehnice şi ecologice: e) parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă sînt umbrite ori pe acestea sînt amplasate diferite obiecte, care diminuează cîmpul vizual al conducătorului.

Punctul 121 din același Regulament prevede: Este interzisă exploatarea vehiculului prin retragerea plăcilor cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare în cazurile în care: e) parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă sînt umbrite, contrar prevederilor punctului 122 subpunctul 6) litera e) din prezentul Regulament.

Cel mai oribil este că alături de același sediul este parcată deseori o mașină a Inspectoratului Național de Patrulare, dar nimeni nu se apucă să scoată pelicula de pe geamul mașinii lui Filat și nimeni nu retrage numerele acesteia. De ce?

Apoi, în așa caz, Filat este mai presus de toți și trebuie să înconjoare prevederile punctele 121 și 122 din Regulamentul Circulației Rutiere? Cred că nu, pentru că este cetățean de rând!

Mai mult, însăși Filat a făcut zarvă ca mașinile să nu aibă geamuri fumurii, cu excepția unor mașini din garajul Cancelariei de Stat și SPPS. Acum ce, crede că prin dispoziția sa nu s-a vizat și pe el singur?

Și da, e timpul ca Filat să coboare printre oameni, să renunțe la pază și alte apucături Dumnezeiești, pentru că nimeni nu vrea moartea nimănui, a confirmat și Leancă!

Distribuie acest articol