Victoriabank, Moldova-Agroindbank, Mobiasbancă și alte bănci au pus la dispoziție codul IBAN în regim online

Victoriabank, Moldova-Agroindbank, Mobiasbancă și alte bănci au pus la dispoziție codul IBAN în regim online
Victoriabank, Moldova-Agroindbank, Mobiasbancă și alte bănci au pus la dispoziție codul IBAN în regim online
Victoriabank, Moldova-Agroindbank, Mobiasbancă și alte bănci au pus la dispoziție codul IBAN în regim online. Astfel, pentru a afla codul IBAN pentru contul în valută străină este suficient să accesați pagina web a băncii la care vă deserviți, unde veți găsi informația referitoare la codul IBAN și generatorul codului.

Astfel, pentru
Victoriabank accesați https://www.dotbank.md/IBANGen/
Moldova-Agroindbank accesați http://maib.md/ro/calculator_iban/, iar pentru
Mobiasbancă accesați http://www.mobiasbanca.md/news/2465

Potrivit informațiilor furnizate de Mobiasbancă, începând cu anul 2013, sistemul bancar din Moldova va implementa codul IBAN (International Bank Account Number – număr internaţional al contului bancar) la efectuarea transferurilor internaţionale.

Codul IBAN este o componentă a mecanismului automatizat de procesare a transferurilor internaţionale şi reprezintă un şir de caractere ce identifică, în mod unic, la nivel internaţional, contul unui client la o instituţie financiară prin recunoaşterea de către orice sistem bancar operant în reţeaua SWIFT.

Începând cu 1 ianuarie 2013 în cadrul operaţiunilor de Transferuri Internaţionale prin intermediul SWIFT, devine obligatoriu să fie utilizat codul IBAN în locul numărului contului actual.

Pentru buna derulare a tranzacţiilor internaţionale prin intermediul SWIFT, băncile menționează că este necesar de informat partenerii din străinătate (partenerii de afaceri, alte persoane care vă transferă bani din străinătate) cu privire la codurile IBAN, indicându-le rechizitele bancare complete.

Atenţie: Începând cu 1 ianuarie 2013, toate plăţile care nu vor conţine codul IBAN vor fi returnate. Pentru a evita riscul neîncasării este foarte importantă comunicarea noilor date bancare către parteneri.

Consilierul de clientelă care vă deserveşte, la banca unde aveți deschise conturi bancare, este la dispoziţia dumneavoastră pentru a vă oferi informaţii suplimentare, informează sursele.

Distribuie acest articol