Victor Ponta a promis Rusiei ca cedeaza Moldova si alipeste teritorii din Ucraina

Victor Ponta a promis Rusiei ca cedeaza Moldova si alipeste teritorii din Ucraina.

In redactiile presei de la Chisinau si Bucuresti a venit in aceasta un email la care au fost anexate materiale video, audio si mai multe documente potrivit carora Victor Viorel Ponta, candidatul PSD pentru prezidentialele din Romania, a promis Federatiei Ruse ca cedeaza Republica Moldova daca va fi sustinut in cei cinci ani cat ar putea ocupa scaunul de la Cotroceni.

Mai grav, unul din materialele video arata o convorbire intre Victor Viorel Ponta cu un functionar al Ambasadei Ruse din Bucuresti, unde candidatul PSD reitereaza promisiunea si, suplimentar, solicita sa fie transmis la Moscova mesajul ca el este gata sa accepte o alipire la Romania a teritoriilor de la nord care se afla acum sub jurisdictia Ucrainei, dupa cum a propus Putin in 2008.

Discutia dintre reprezentantul Ambasadei si Ponta dureaza cateva secunde, dupa care in cadru apare o strangere de mana prieteneasca si o intelegere asupra unei intalniri cu ambasadorul rus, pana la turul II.

Un document anexat, pe care este depusa semnatura unui consilier al lui Ponta, ne arata despre un demers catre autoritatile ruse prin care se solicita ca pana la alegerile prezidentiale din ro sa nu fie organizate careva actiuni masine in Transnistria, pentru a nu tempera situatia din UE si Romania, precum si din Moldova. Pe antetul documentului este notat “A parvenit raspuns pozitiv. De comunicat premierului in privat”.

Expertii care au reusit sa analizeze documentele, precum si materialele video, au sustinut ca de fapt Ponta tradeaza interesul Romaniei, al Moldovei si al Uniunii Europene. “O cedare a Moldovei, acum cand se afla pe calea integrarii in UE, nu este nimic altceva decat o tradare, din setea de a ocupa cea mai importanta functie in stat. E o tradare fara scuze!”, a declarat un expert, pentru un post de televiziune din Romania.

Un site de stiri din Romania, apropiat PSD, a anuntat in aceasta seara, dupa ce ar fi primit acelasi email, ca incepand cu ziua de luni vor incepe atacuri asupra candidatului PSD, iar unele probe utilizate vor fi “aproape autentice”. Portalul deja a pregatit electoratul si sustinatorii PSD pentru tradarea lui Ponta, in speranta ca sustinerea acestuia nu va scadea in turul II.

IMG_0121.JPG
Pamflet plin cu adevar.

Distribuie acest articol