Valeriu Lazăr a transmis mesajul: PLDM ar putea rămâne fără funcția de Prim-ministru

caricatura-20130305153351Ieri, în timpul emisiunii înPROfunzime, Valeriu Lazăr a transmis mesajul, pentru toți, în special reprezentanților PLDM, prin care a anticipat că funcția de premier probabil va aparține altui partid, iar la noile negocieri se prea-poate ca funcția de prim-ministru să nu mai fie a PLDM-lui.

Despre o astfel de mișcare am menționat în articolele mele, iar ieri s-a confirmat bănuielile referitoare la scopul Partidului Democrat.

În motivare, Valeriu Lazăr, susținut și de Chirtoacă, a afirmat că Vlad Filat a renunțat la funcția de premier când a denunțat Acordul AIE, iar din acel moment trebuia să-și depună demisia. Funcția de premier ar fi rămas PLDM-lui dacă Vlad Filat pleca din funcția de bună voie, până la votul Parlamentului.

Din mesajul lui Lazăr am înțeles că chiar se impune o variantă ”Zero”, numai că unii își vor păstra funcțiile în continuare, fapt ce nu este pe placul PLDM, deoarece în așa situație Vlad Filat ar trebui să plece la sediul de pe București 88, iar Lupu și Ghimpu să rămână pe fotoliile din Parlament, după cum a menționat și Streleț.

Negocierile cu privire la formarea noului Guvern vor intra în impas dacă chiar la prima ședință PLDM vine cu solicitarea ca Filat să fie din nou premier, iar șefia Cabinetului să fie tot a partidului lor. Partidul Democrat nu va continua discuțiile dacă se vor pune aceste condiții, potrivit lui Valeriu Lazăr.

Din discuțiile de ieri pare că PLDM și PD s-au împăcat din nou, iar marea supărare este a Partidului Liberal. Dorin Chirtoacă se arăta foarte supărat și chiar avut un comportament politic inadecvat. Până la urmă, Chirtoacă a fost pus ”în poziție” de Valeriu Lazăr, care a menționat că de fapt au fost 66 voturi, adica PL a participat cot la cot cu PD și Comuniștii la demiterea Guvernului. Cu toate acestea, reprezentanții PD și PL au confirmat din nou că Vlad Filat nu are loc în negocieri, iar acesta nu poate fi numit în calitate de premier deoarece ar fi exercitat presiuni asupra oamenilor de afaceri, ar fi exercitat trafic de influență, fiind un corupt la conducerea altor miniștri corupți, care majoritatea sunt din PLDM.

”Avem nevoie de un Guvern eficient”, a menționat în repetate rânduri fostul agent al securității, Valeriu Lazăr, iar pentru aceasta avem nevoie ca în fruntea Guvernului să fie o persoană responsabilă și capabilă să facă lucruri în interesul statului nu pentru sine sau partid.

Noul Guvern ar trebui să fie format din miniștri tehnocrați, iar alegerile anticipate trebuie evitate, pentru că mai este mai mult de un an în care sunt multe lucruri de făcut, a mai accentuat adjunctul democrat.

Dacă mesajul lui Lazăr este poziția Partidului Democrat, atunci trebuie să anticipăm că incertitudinea și conflictele de interese vor continua, până la apariția premiselor pentru alegeri anticipate, indiferent de cine vor fi provocate. În acest caz, vina pentru anticipate va fi pusă pe seama Partidului Liberal Democrat, fapt confirmat și ieri, în timpul emisiunii de la ProTV.

Distribuie acest articol