Val Butnaru rămâne sluga Țopilor sau va accepta ajutorul lui Plahotniuc?

Azi Eugen Luchianiuc a scris un articol despre donațiile online pentru Jurnal TV. Se pare că postul a strâns puțin peste 200$ de la începutul campaniei până astăzi, iar aceasta înseamnă că tot efortul a fost în zadar, respectiv susținerea ”masivă” s-a demonstrat a fi una fabricată.

În aceste condiții, dacă și donațiile în numerar sunt la fel de „mari” cum sunt și donațiile pe online (pe internet urma să doneze diaspora), Val Butnaru se află în situația când trebuie să iasă în drum și să aleagă între transportul spre Aeroport, respectiv să cerșească la Frankfurt, sau, mai simplu, să treacă drumul la Hotelul Nobil și să se apuce de mâna întinsă de Vlad Plahotniuc.

În cazul acceptării ofertei lui Plahotniuc, vor fi salvate toate emisiunile de divertisment de la JurnalTV, precum și vor fi reangajați toți jurnaliștii dați afară din cauza mofturilor lui Nastase și ale Țopilor. De menționat este faptul că, deși straniu, Plahotniuc nu înaintează și o condiție cu privire la închiderea emisiunilor de propagandă politică, care vor putea rămâne pe post inclusiv cu aceleași scenarii conta guvernării și tot cu acei moderatori.

În cazul respingerii ajutorului oferit de liderul PD, probabil așa și va fi, Val Butnaru urmează să aibă pe conștiința sa alungarea a câtorva zeci de jurnaliști și specialiști TV, rămânând până la urmă slugă a banilor vărsați de Țopi, Renato Usatîi, Vlad Filat și restul în conturile postului TV exclusiv doar pentru emisiunile politice și de propagandă agresivă.

Dacă totuși până la urmă ar fi acceptată oferta „oligarhului”, Val Butnaru nu va trebui să-și închipuie că ajutorul va consta și din cotizarea lunară cu zeci de mii de euro pentru locațiune și salarii grase, așa cum făcea Vlad Filat. Ajutorul va fi pentru restartarea JurnalTV în termen scurt, iar pe viitor ei urmează să-și revizuie politica editorială în așa fel încât firmele de publicitate să-i accepte în lista lor de potențiali furnizori, fiindcă, ce apare pe ecran contează foarte mult pentru orice companie solicitantă de promovare, pentru că puțini vor să fie asociați cu un post lipsit de corectitudine jurnalistică și nu vor să apară în calupurile plasate între debitările interminabile ale fraților Nastase.

 

Distribuie acest articol