Vai de capul rămolitului Andrei Nastase, candidatul de la Frankfurt

Andrei Nastase a apărut astăzi în fața presei cu o declarația a Platformei interlopilor Victor și Viorel Țopa. La conferință a recomandat partidelor aflate în afara puterii să susțină un singur candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Nastase, deși a negat săptămâna trecută că nu se retrage din cursa prezidențială, prin declarația sa de astăzi a confirmat cele apărute în presă, respectiv se retrage în favoarea unui pretins candidat unic.

Nastase, candidatul de la Frankfurt, reprezentantul interlopilor Victor și Viorel Țopa, implicat personal în delapidarea averii Statului, în spălătorii de bani și în alte tranzacții dubioase, precum și abuzând de încrederea mamei sale, încearcă să convingă partenerii de protest că următorul candidat trebuie să fie identificat prin Facebook cu tagul #PreședinteleMeu (al Țopilor).

Ramolitul propune ca toate sondajele de opinie, susținerea din teritoriu, munca celor din teritoriu și speranța unei părți din electorat să fie toate aruncate la gunoi, iar în perioada imediat următoare să intre toți pe facebook și să identifice online un candidat potrivit.

Am scris anterior că Nastase nu o duce bine cu logica politica. Se iartă în cazul său, deoarece este o sculă care iese în fața TV și pe scenă atunci când este dată comanda de la Frankfurt sau din subsolul Penitenciarului nr.13.

Cum credeți voi, oare Nastase va merge săptămâna viitoare la Renato și Dodon cu o listă mare de susținători în baza căreia va solicita să fie candidatul unic identificat pe Facebook? Ar putea, deoarece de la el poți să te aștepți la orice!

Cert este faptul că, niciodată nu poți identifica un candidat bun prin taguri pe internet sau prin alte căi, decât prin lucrul direct cu electoratul. Încrederea se câștigă în teritoriu și este reflectată în sondajele de opinie. La TV și pe scena din PMAN se câștigă doar imagine, nu și speranța de susținere. Nastase trebuie să înțeleagă acest lucru și, dacă anterior a fost aclamat în PMAN și votat liderul absolut, acum ajungând să iasă singur la conferințele de presă, fără susținere largă din Chișinău și teritoriu, ar fi cazul să pună mâna pe o carte să mai citească puțină știință politică.

Apropo, cu riscul să mă repet, amintesc aici despre cazul Klaus Iohannis, președintele României identificat și susținut pe Facebook. Unde este Klas după un an de mandat? Câți români știu că el este președintele țării și ce reforme a implementat? Iohannis a dispărut imediat după ce a fost ales, iar Nastase propune și nouă un astfel de președinte. Pe aceeași schemă se bazează și Maia Sandu, un alt candidat ridicat în slăvi în mediul online, dar disprețuită în teritoriu pentru votul dat în favoarea privatizării Aeroportului și Băncii de Economii.

Andrei, vai de capul tău, politicianule!

Distribuie acest articol