Va striga cineva #freePlaton?

La nici 24 ore de când a fost dată în căutare internațională, fiind emisă și încheiere de arest pe un termen de 30 de zile, serviciile secrete și procurorii din Ucraina l-au reținut pe Veaceslav Platon, partenerul lui Vlad Filat în proiectul de jefuire a Băncii de Economii și la multe alte scheme frauduloase. Odată cu reținerea s-a aflat că, pe lângă implicarea în schemele de spălare de bani, Platon mai deținea asupra sa și un pașaport fals, pe care intenționa să-l folosească la trecerea frontierei ucrainene în regim de urgență, dar nu a mai reușit, deoarece a fost încolțit chiar la ușa biroului său.

Reținerea lui Platon a fost o surpriză pentru noi toți, dar, pe de altă parte, a fost o împușcătură în picioarele dulăilor din presă care se hrănesc de câteva luni din mâinile raiderului nr.1 din CSI și Moldova. Cu toate astea, chiar dacă a fost reținut încă un sponsor principal al presei ”libere” și ”independente” de la noi, nu cred că va ieși cineva în față să strige #freePlaton. E prea periculos pentru mâncăcioșii din palmele raiderului să facă acest pas, deoarece se vor descoperi și vor confirma direct toate bănuielile existente în prezent.

Mail mult, Platon este în Moldova un одинокий волк, fără susținători, fără partid politic în spate, respectiv lipsit de orice suport. După câte puteți observa cu ochiul liber, unicii susținători sunt acea mână de proprietari de televiziuni, portaluri de știri și niște colaboratori ai siteurilor de știri străine, cum ar fi DW, acolo unde foarte des vedem articole lipsite de echidistanță și absolut părtinitoare. Lipsa susținătorilor, anume de oamenii care să strige #freePlaton, îngreunează foarte mult munca jurnaliștilor aserviți, deoarece e mai ușor să facă trimitere la un protest stradal și printre ele să bage știri părtinitoare, decât atunci când nu există nimic în fața Procuraturii și sunt nevoiți să bage ceva întru susținerea sponsorului.

Ieri v-am dat un exemplu cu UNIMEDIA, iar în următoarea perioadă veți mai vedea câteva reacții interesante și în alte surse media de la Chișinău. Platon a achitat cu avans și probabil vor mai fi câteva „bombe”, dar apele se vor liniști când se va ajunge la fundul sacului cu bani.

Partea cea mai interesantă este că nici Vlad Filat nu va putea striga #freePlaton, tot așa cum nu a strigat nici #FreeShor, deși-l mănâncă coardele vocale încă de la miezul nopții, de când a aflat că partenerul său Veaceslav Platon a fost reținut. Filat o să tacă și de această dată, de frică să nu fie descoperite toate schemele ce-l leagă de Platon, chiar dacă înțelege că nu mai are viitor politic în Moldova și va ispăși toată pedeapsa primită de la popor prin intermediul judecătorului.

#FreePlaton? Nu! Nu am auzit!

Distribuie acest articol