Va fi votată Legea încoronării lui Dorin Chirtoacă?

Ieri un grup de consilieri municipali au organizat o conferință de presă la care au informat opinia publică despre faptul că Mihail Fiodci Ghimpu face presiuni asupra colegilor din Parlament, în vederea introducerii pe ordinea de zi și să fie votată definitiv Legea cu privire la statutul Chișinăului.

Votarea legii, după cum au confirmat mai mulți specialiști în drept, înseamnă de fapt încoronarea lui Dorin Chirtoacă pentru următorii trei ani de mandat. Prin noul statut acestuia se dau împuterniciri nelimitate, iar Consiliul municipal devine un organ formal.

Chiar și așa, chipurile fără ca Dorin să dețină împuterniciri, prin Chișinău răsar zilnic gherete ale neamului, înregistrate pe firma lui Lucian Chirtoacă (fratele). Totodată, apar și benzinării chiar sub ferestrele blocurilor de locuit și de producere. Mai apar și stații PECO în parcurile din oraș.

După votarea Statutului vom fi martorii înzestrării Chișinăului cu sute de gherete și construcții ilegale. Ce vedem acum e doar încălzirea mafiei liberale. Peste trei ani vom afla deja că Dîrda deține toate terenurile disponibile pentru construcții, iar Lucian va fi Regele gheretelor. Tot în acești trei ani vor fi „legalizate” toate acțiunile mafiei liberale, așa că după expirarea mandatului nu vor mai putea fi anulate nici pe calea judecătorească.

Despre licitații trucate și delapidarea averii Chișinăului nu mai vreau să menționez prea multe. La acest capitol recomand să citiți articolul despre cum Chiril Lucinschi și Dorin Chirtoacă au delapidat Primăria de 8 milioane de lei. 

Cu părere de rău proiectul de lege totuși a fost băgat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi. Prin șantaj și trafic de influență, spre binele mafiei liberale și în detrimentul locuitorilor capitalei, azi-mâine Statutul mun. Chișinău va trece de la stadiul de proiect la cel de Lege obligatorie.

Pipețul începe!

Distribuie acest articol