Va fi Vitalie Marinuța păstrat în noul Cabinet Filat?

marinuta2În ciuda faptului că astăzi premierul a criticat majoritatea miniștrilor, Vlad Filat a ținut să-l laude pe Vitalie Marinuța pentru realizările sale, privitor la ratificarea unui acord RM-UE pentru ca statul nostru să poată participa la acțiunile Uniunii Europene de gestionare a crizelor, potrivit UNIMEDIA.

De câteva ori am scris pe Facebook, dar și pe blogul meu, că Marinuța este un ministru tehnocrat, iar poziția sa politică ar fi de fapt o portița prin care a intrat în Guvern. Dacă e să ne amintim, în AIE1 și AIE2 practic nu a fost posibil să devii ministru dacă nu erai din partid, în comparație cu Cabinetul Tarlev 1, unde au fost și tehnocrați.

Laudele pentru Vitalie Marinuța sunt pe merit, iar Moldova se poate bucura acum nu doar ca beneficiar, dar și ca parte care contribuie, precum și poate interveni pentru gestionarea unei crize.

Trebuie să menționez că actualul ministru al Apărării este un om instruit, cu perfecționări la nivel înalt. Detalii despre realizări, dar și despre îmbogățirea cunoștințelor militare găsiți pe blogul Dumnealui.

Referitor la noul Cabinet Filat (The New Gov 3), vreau să spun că am toată încrederea în forțele politice actuale (PL, PD, PLDM), doar în vederea că ne vor duce spre UE și nu ne vor întoarce spre URSS, sau la un nou regim comunist, fie chiar și regim reloaded, în frunte cu Dodon sau alt stângaci.

Cum am scris într-un articol anterior, trebuie să batem din palme pentru un Guvern tehnocrat.

Conform vorbelor din târg, Vlad Filat are de gând să meargă mai departe cu un Guvern curățit de oameni cu dosare penale, precum și cu oameni care își cunosc funcția, fără a pune un medic la transporturi, sau ceva de acest gen. Întrebarea care apare este dacă Filat îl va păstra pe Marinuța în noul cabinet.

Până când se adeveresc vorbele, în următoarele câteva luni va fi fierbinte în Moldova. Partea proastă este că Ghimpu, ca și Lupu, sunt schimbători și se răzgândesc prea repede. Dacă până acum liderul PL spunea că AIE trebuie să meargă înainte, acum acesta spune că Cabinetul Filat trebuie să cadă. Probabil ideea că din actualii oameni de partid poate fi păstrat doar un om, acela fiind Vitalie Marinuța, un om bun și care-și merită laudele, îl debusolează pe Ghimpu.

Atât Ghimpu, cât și Lupu, se gândesc că vor fi dați afară oamenii de partid, iar în loc vor fi puși oamenii lui Filat. Potrivit planurilor, ”Vlad” urmează să ceară de la colegi oameni noi, specialiști, sau va propune candidaturi din afara PLDM, care să aranjeze PL și PD, în cazul când partidele duc lipsă de personal calificat. Formula e simplă și se poate realiza în câteva zile. Este destulă doar voință și puțină mișcare politică, benefică Moldovei.

Am scris mai sus că probabil va fi un The New Gov 3, dar pe lângă această mai sunt alte posibilități: 2. Cade tot, 3. Bâta externă va rezolva totul, iar cei care vor să ne conducă înapoi, uitând de schimbarea până la capăt, vor trebui să fie arși pe rugul politic, fie chiar și același Filat.

Punctul 4: Va accepta Marinuța să rămână ministru în The New Gov 3?

Distribuie acest articol