Va fi Chirtoacă numit noul Bufon al Partidului Liberal?

Se pare că, degrabă, foarte degrabă, în mișcarea liberală, până mai ieri partid, va fi făcută mișcarea așteptată de mulți – va fi schimbat un bufon cu altul. Va fi schimbat unul bătrân pe unul tânăr, dar cu minte asemănătoare.

Ieri discutam cu cineva că Ghimpu vrea să facă pasul de a încurca formarea Partidului Liberalilor Reformatori, anunțat zilele trecute de Hadârcă, prin numirea lui Chirtoacă în fruntea PL, după care să spună: ”Iată, ați cerut și v-am dat – Chirtoacă președintlee PL! Acum rămânți cu mine!”

Toată această bufoniadă are un singur scop, dar se pare că totul va fi grăbit, până la congresul de formare a noului Partid. Astfel, Mihai Ghimpu s-ar gândi că prin schimbarea de generație, la conducerii mișcării sale, îi va decide pe toți să rămână în partidul pe care el singur l-a scos de la putere.

Dacă până acum câteva luni Ghimpu se temea de Dodon, acum însăși liberalii se tem de Mihail Fiodorovici, pentru că el a devenit cel mai mare dușman al membrilor partidului și al Moldovei, aliniindu-se uneori chiar și cu comuniști, doar, doar să-și atingă scopul.

Anterior, într-un interviu, Ghimpu a spus că este gata să se alinieze și cu ”Dracu”, doar să ajungă la realizarea scopurilor propuse.

Acum nu prea știu cu cine se va alia în schimbarea conducerii, pentru că asistăm la o ruptură puternică a Partidului Liberal, iar Moșul se pare că vrea să profite de documentul semnat de cei supărați (reformatorii), privind convocarea Congresului extraordinar în această toamnă, unde va ridica mâinele în sus și va transmite ștafeta de bufon tânărului politician, iubit în Colonița – Dorin Chirtoacă.

Am observat că, după publicarea astăzi a informațiilor privind schimbul de bufoni de la conducerea PL, nu prea au sărit ca arși foștii membrii ai PL, care acum se duc la reformatori. Unul din cei mai înflăcărați liberali, de la tineret, a spus că-l respectă pe Ghimpu pentru ce a făcut, dar mai departe merge numai cu Chirtoacă.

În orice caz, schimbările de măști și jocul de-a președinții nu ajută cu nimic Partidul Liberal, care și-a pecetluit soarta când a luptat aprig pentru ducerea Moldovei în alegeri anticipate și cât mai departe de parafarea acordurilor europene, dând vina pe Mâna Moscovei, pe care Mihail Fiodorovici o visează în fiecare seară că trece peste toate problemele din Moldova, din domeniul politicului, după cum a spus și Diacov.

Cea spus Ghimpu, despre alinierea până și ”Dracul”, se adeverește încetul cu încetul. Să nu credeți că undeva într-o comună despre care Ghimpu și Chirtoacă nici nu o cunosc, ba chiar în inima Moldovei, în inima Chișinăului, în Consiliul Municipal Chișinău, unde liberalii și comuniștii (Dracii despre care spunea Ghimpu) au făcut front comun, pentru mai multe interese ale acestor partide.

Profund dezămăgiți, nu cred că cei care au mai rămas alături de Ghimpu și Chirtoacă, încă sănătoși la cap, vor suporta dirijările din spate, pe care Chirtoacă le va avea dacă va fi numit Preșdinte de partid.

La ultimul Congres Ghimpu a spus că tinerii să se joace de-a politica în organizația lor de tineret, iar de politica adevărată se se ocupe el și colegii săi, din organizația celor maturi. S-a tot ocupat Ghimpu de-a politica, până când a fost alungat de la conducerea țării, practic cu șuturi în fund, iar acum vrea să convigă câțiva din colegii săi, care i-au mai rămas prin oficiu, că Chirtoacă este pregătit să preia hățurile instituției politice.

Toat puțin timp în urmă, chiar pe când reformatorii spuneau că vor schimbări, Ghimpu zicea că Chirtoacă este crud și nu știe nimic despre politica mare, iar până la prelurarea partidului mai este timp.

Atunci, dar și acum, Gimpu se comportă de parcă ar fi el PL, iar PL ar fi Ghimpu, uitând că mai sunt membri fondatori și contribuabili. Potrivit rapoartelor financiare, din campania electorală, Ghimpu cade puțin în minoritate la capitolul finanțare, iar contribuția a fost mai mare din partea celor care s-au săturat de el.

Acum, când și cei cu bani se gândesc să plece, iar Șalaru a fost îndepărtat de la pompa de bani numită Ministerul Transporturilor, nu-mi închipui de unde noul bufon, care în ultimul timp are de lucru cu protestatarii sătui de conducerea defectuoasă și coruptă a capitalei, va lua bani pentru a continua cu mișcarea liberală.

Bătrânii spun: ”Înainte era mai bine!”. Am impresia că degrabă Chirtoacă, în cazul când ajunge în fruntea PL, dar aceasta inevitabil, va spune și acesta că înainte a fost mai bine, iar la pas grăbit, silit de nevoie, va întinde din nou mâna și corturile, pentru a cere 1 leu pentru PL, pentru bufoni.

Sărmanii incoruptibili… liberali – deja nu mai știu ce să facă pentru a trece și în următorul ligislativ. Ei mizează pe studenți, dar studenții vor căutat alterativă, pentru că nu ard de bucurie de când Chirtoacă a câștigat funcția de Primar al capitalei.

Distribuie acest articol