V-a placut showul de la Curtea de Apel?

Ieri Curtea de Apel Chisinau a examinat recursul avocatilor lui Ilan Shor impotriva mandatului de arest emis de catre Judecatoria Buiucani, iar toata pocedura aceasta a fost transformata in show mediatic si politic.

Explic. Cineva are scopul sa arate ca in Moldova chipurile se cauta intens miliardul furat, dar la mijloc sunt intrepinse actiuni selective doar in privinta persoanelor care au beneficiat partial din acel jaf, precum si in privinta celor impuse sa fure pentru cineva. Cazul secund este despre Shor, iar faptul ca ar fi fost santajat si obligat, se confirma prin autodenuntul pe numele lui Vlad Filat.

Eu am vazut ieri in fata CAC un show de zile mari. Pana la urma a fost scandal, mediatizare excesiva, oameni suparati, multime in fata instantei de judecata, mentinerea arestului pe numele lui Shor, precum si speranta ca totul va fi cum vrea cineva. Adica exact ce si-a dorit comanditarul.

Anterior, cand Shor a fost retinut, am scris ca nu ar exista temeiuri sa fie aplicata masura cu privare de libertate, care se impune doar atunci cand omul este dispus si are posibilitatile sa influenteze martorii, ori sa distruga probe. Shor nu este nici dispus sa faca asa ceva si nici nu are acces la documente, deoarece aproape toata arhiva a ajuns in mainile reprezentantilor BNM si a procurorilor. Ieri Apelul nu a tinut cont de aceste imprejurari, asa ca a decis mentinerea arestului, toate astea doar pentru a asigura continuarea filmului “Unde-i miliardul?!”, chir daca sute de oameni cereau libertate prntru Shor.

Cat va dura acest show? Stie cineva?

Distribuie acest articol