Unii pot, alții încă mai caută scuze stupide și spun că nu pot rezolva problema câinilor vagabonzi

După ultimul articol despre Shor câțiva s-au găsit buni la suflet și au sărit în capul meu că-l promovez pe primarul de Orhei. Păi, cum altfel? Unii sunt primari de o viață sau câteva mandate la rând, dar nu au reușit să facă măcar o parte din ce reușește Shor. Oare nu este un motiv? Un exemplu este adăpostul pentru animalele fără stăpân care va fi construit la Orhei.

Un primar cunoscut de noi toți de vreo două mandate promite că va face un azi pentru câini, însă până acum a găsit o mie de motive și scuze stupide și nu a mai făcut nimic. Alt primar, de pe la nord, zice că niște englezi vor veni să construiască azilul în locul Primărie. Tot e bun, nu? Oare nu-i mai simplu să căutăm scuze sau alți executori?

Astăzi, după cum am notat mai sus, a fost dat startul construcției adăpostului pentru animalele fără stăpân din Orhei. Proiectul este îndreptat în primul rând în vederea sporirii siguranței orheienilor. Nu se face de dragul bifării sau că autoritățile locale nu au unde arunca câteva milioane. Se face acest azi pentru a scăpa orașul de o problemă destul de gravă și nesoluționată de mulți ani. Detalii despre azi puteți găsi pe www.orhei.md

Mai mult, pe lângă faptul că la acest centru vor fi aduși câinii fără stăpân din Orhei, tot acolo va fi și un centru modern pentru plasamentul temporar al animalelor deținătorilor care vor pleca temporar din localitate sau peste hotarele țării. Probabil acest serviciu va fi cu plată, iar sursele acumulate vor fi utilizate la întreținerea azilului. La fel, Primăria face și apel la voluntariat. Copii vor putea petrece timpul liber îngrijind de câini, iar doritorii vor putea adopta un animal sterilizat și îngrijit.

Pe lângă astea, dar nu înainte de siguranța orheienilor, la noul centru de plasament al animalelor fără stăpân vor fi create noi locuri de muncă pentru locuitorii din oraș. Încă câțiva oameni care vor munci acasă este o realizare importantă pentru fiecare primar care vrea localnicii alături de familiile lor.

Mai jos vedeți câteva imagini preluate de pe Orhei.md. Să mai spuneți și de această dată că nu se poate sau este imposibil. Ba se poate dacă vrei și cauți soluții. La Orhei soluția a fost găsită rapid, deși unii nici în câteva mandate nu au reușit. Eu sper că primarii lenoși, fie de la centrul sau nordul țării, nu vor duce câinii la Orhei. Proiectul de acolo este pentru siguranța orheienilor, nu pentru a completa incapacitatea altor primari.

Foto:

ps_0001_02_png_9979157

ps_0002_03_png_5427813

ps_0003_04_png_9128756

Distribuie acest articol