Unii agricultori se pregătesc să mintă Bugetul Statului


Azi am fost informat că în partea de Nord unii agricultori, cu obrazul gros, se pregătesc să mintă Bugetul de Stat, prin eschivarea de la achitarea impozitelor funciare și pe venit.

Potrivit informațiilor parvenite din teritoriu, anume ”agricultorii” care solicită scutiri de taxe sunt cei care ori nu au lucrat terenul, ori l-au prelucrat necalitativ. Astfel, mai mulți agricultori au decis să strângă semnături de la proprietarii de terenuri în vederea confirmării lipsei roadei din cauza secetei, aceasta în timp ce vecinii au strâns câteva tone de porumb la hectar. Neobrăzații par a merge după varianta ”în grădina vecinului a rodit, la mine nu, iar FISC nu știe a efectua control calitativ”.

Cum am menționat deja, inexplicabil este faptul cum vecinul a strâns roadă și nu se plânge atât de tare, iar la un metru distanță altul spune că roada a fost compromisă de secetă.

Aș recomanda Serviciului Fiscal să fie mai atent la acordarea scutirilor, iar controlul să fie riguros, cu verificarea lucrărilor efectuate, cu expertiză din partea agronomilor și cu evitarea calculării în baza mediei pe țară a recoltei de legume, fructe, cereale, culturi tehnice.

Din cauza agricultorilor șmecheri, Bugetul Statului ar putea fi prejudiciat de câteva milioane lei. În lanț, vor fi afectate bugetele administrațiilor publice locale și BASS, aceasta în condițiile când Premierul a demis șeful FISC din cauza ne-acumulărilor la Bugetul de Stat, iar noul șef ar fiind în ”probe” timp de 3 luni, riscând să fie eliberat dacă nu îndeplinește fișa de post, prin care este obligat să identifice și să acumuleze în portofelul statului banii care trebuie să fie achitați în mod normal de agenții economici și persoanele fizice, sub formă de impozite funciare, sociale, venit și alte taxe, conform legislației RM.

Sper ca FISC să adopte o poziție oficială pe marginea acestei probleme, iar șmecherii, care au crescut cornuți pe ogoare, să achite taxele, în rând cu bătrâneii de 70-80 ani.

Foto: www.adevarul.ro

Distribuie acest articol