Unde-s organizațiile studențești? Ce a căutat Maia la Universitate?

Pe 30 septembrie 2016, cand studentii inca nu au inceput orele de curs, candidatul PD s-a lansat in campania electorala in curtea unei Universitati de la Chisinau.

Lansarea a fost luata in furci de presa dependenta de banii de la BEM, precum si de unii “politicieni”. Apropiatii Maiei Sandu, inclusiv si ea, nu au stat departe de protestul “Fara politica in Universitati”. In joc au intrat si niste organizatii studenteti (asa spun ei).

Iata declaratia organizatiilor de studenti:

“În acest sens, noi venim cu un apel către rectorii tuturor universităţilor din Republica Moldova să nu admită sub nici o formă organizarea evenimentelor politice în campusurile universităţilor. Considerăm că sfera educaţională trebuie menţinută la distanţă de lupta politică, întrucât, în caz contrar, universităţile riscă să devină teren de luptă politică. Astfel poate fi afectat rolul acestora de a oferi cunoaştere studenţilor şi opinii fundamentate societăţii într-un mod nepartizan şi lipsit de interese ascunse.” (Jurnal.md)

Organizaţii semnatare:

 1. Alianţa Studenţilor din Moldova
 2. Consiliul Studenţilor din Mass-Media
 3. Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova
 4. European Law Students Association Cahul
 5. Senatul Studenţesc al Academiei de Studii Economice din Moldova
 6. A. O. Comunitatea Tinerilor Ambiţioşi
 7. Senatul Studenţesc al Universităţii de Stat „Alecu Russo”
 8. European Law Students Association Bălţi
 9. Euro Club Bălţi
 10. Senatul Studenţesc al Institutului de Ştiinţe Penale şi Criminologie Aplicată
 11. Board of European Students of Technology Chişinău

Ieri, dupa cum am aflat de la un student, Maia Sandu a avut o intalnire cu studentii, profesorii, decanii si prodecanii de la USM, la acceasi universitate unde Lupu s-a lansat intr-o zi libera.


Iata ce scrie Maia:

“Mulțumim tinerilor că au ieșit la vot. Sîntem siguri că se vor mobiliza masiv în turul II.

Ieri am avut o discuție cu studenții de la Universitatea de Stat din Moldova. Tinerii își doresc un viitor mai bun aici, acasă. Le-am prezentat programul prezidențial și am discutat cum să dezvoltăm țara, astfel încît cei tineri să nu fie nevoiți să ia drumul străinătății.”

Cu toate astea, nu am vazut o noua declaratie a organizatiilor studentesti. Se pare ca au inghiti limba, ori si-au mancat cerebelul si nici nu mai sunt deranjati ca se face politica chiar in interiorul Universitatii. Probabil acum nimeni nu a aruncat 1000€ pentru o noua declaratie.

Din pacate, unii atrag atentia numai la ce este convenabil cuiva, iar atunci cand unul din preferati calca pe grebla… acesta nu este vazut, si nici presa nu scrie nimic.

Ce tine de studentul care mi-a trimis informatia, va rog sa retineti de ce se teme sa deschida gura:


Pe 13 noiembrie mai aveti o sansa sa puneti o ipocrita in fruntea tarii! Hai, la vot!

Presa?

Update:

De fapt, toti rectorii erau inrolati in PLDM. Acum ei probabil sunt obligati sa faca putin voluntariat in favoarea Maiei Sandu:

Distribuie acest articol