Un expert IATA si Eurocontrol a vazut pe A.I. Chisinau ceea ce nu vad muritorii de rand

Desi Strelet, membrii PLDM si multi alti comentatori de pe Facebook si-au legat ochii si nu vad investitiile de pe Aeroportul Chisinau, un expert IATA  & Eurocontrol a efectuat o vizita de lucru pe aeroport, si a luat act de modernizarile realizate, precum si de cele in curs.

In urma acestei vizite, expertul a constatat urmatoarele:

  1. Avia Invest s-a antrenat sa faca niste investitii majore;
  2. Modernizarea Aeroportului International Chisinau include aerogara in lista aeropoartelor care intrunesc standardele internationale, in special ICAO;
  3. Investitiile efectuate permit ridicarea calitatii deservirii clientilor.

Alte constatari pot fi gasite in comunicatul oficial al Aeroportului.

Poate ma repet deja a cata oara despre ce se intampla pe AI Chisinau, insa nu puteam sa trec cu vederea peste lucrurile care schimb situatia inspre bine. Trebuie de tinut cont si de faptul ca, desi aerogara era in gestiunea Statului, de acolo se mulgeau doar bani pentru salarii grase, mita, otkaturi si tot asa mai departe. Acum managementul este unul privat, asa ca a pierit interesul investirii in functie a unor persoane incompetente, rude cu cineva sau aservite. Nu-i loc nici pentru reprezentantii delegati sa primeasca doar salarii, fara sa se implice in modernizarea si dezvoltarea aeroportului.

In sfarsit, dupa 20 de ani de “independenta”, s-a gasit cineva care transforma aeroportul intr-un punct important pe harta aerogarilor internationale, pentru ca ramasese cuvantul “international” numai in denumire, iar in realitatea aveam o institutie care deservea clientii extrem de necalitativ. Era riscul ca in 2-3 ani sa nu mai aterizeze nimeni la Chisinau, deoarece institutia ramanea in urma cu totul din cauza coruptiei, nepasarii si lipsei interesului. Se primeau salarii bune, insa nimeni nu prea dadea din coate. Asa au murit si alte aerogari din tara, unele din ele fiind acum in insolventa si vand utilajele ca metal uzat.

Asteptam si alte vesti bune de la AI Chisinau. Voi urmari atent intreg procesul de modernizare.

Distribuie acest articol