Un agent KGB a ajuns Senator în România

In urma alegerilor parlamentare din Romania, la care au putut candida si basarabenii cu cetatenie .ro, in Senatul Romaniei a ajuns si un agent KGB, Ion Hadarca, cunoscut in Republica Moldova si in randurilor serviciilor secrete rusesti cu pseudonimul “Hariton”.

Despre faptul ca Ion Hadarca este agent KGB din ’89 a amintit si Mihai Ghimpu la sedinta Parlamentului din 13 iulie 2013: „Dle Hadârcă, eu versuri lui Lenin nu i-am scris și niciodată nu am trădat. Toată lumea știe că ești din ’89 KGB-ist” (vezi video pe unimedia.md)

Noul senator al Romaniei mai este, pe langa toate, si un mare fan al lui Vladimir Ilici Lenin, marele bolșevic, dedicand acestuia randuri intregi si poeme, printre care si urmatoarele versuri: „Soarele o dată răsare,/ o dată apune,/ de aceea poate soarele e lumea,/ dar dacă n-ar înflori niciodată,/ cum l-am numi noapte,/ dar dacă n-ar asfinţi cât vremea,/ cum l-am numi Lenin, Lenin, Lenin…”.

Versurile sunt din poemul „Omul cât vremea”, publicat în volumul „Lenin – stea îndrumătoare” de Ion Hadârcă, în anul 1987, scrie Jurnal de Chisinau.

In 2011, dupa ce un jurnalist rus a recitat versurile lui Hadarca (vezi video), poetul, declarat recent pro-roman, si-a motivat lauda pentru bolșevic cu presiunile din partea autoritatilor Uniunii Sovietice asupra oamenilor de cultura, care nu erau publicati daca nu aduceau laude lui V. Ilici Lenin. Motivul lui Hadarca a fost considerat unul stupid, deoarece oamenii cu demnitate au mers si la inchisoare, ramanand verticali si pro-romani pana la moarte.

In 2009, in cadrul unui miting la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, poetul Ion Hadârcă si-a cerut public iertare pentru poeziile scrise de el si dedicate Partidului Comunist si Comsomolului in timpul ocupatiei sovietice: „Iertaţi-mă pentru păcatele tinereţii, pentru versurile dedicate Partidului (Partidul Comunist din Uniunea Sovietică – n. n.), Comsomolului (Uniunea Tineretului Comunist din Uniunea Sovietică – n. n.), care erau atunci impuse pentru că altfel nici o carte nu putea să iasă”, a scris Flux.

Ion Hadârcă, pe langa faptul ca este agent al KGB, mai este si laureat al Premiului Comsomolului leninist „Boris Glavan”.

Potrivit datelor electorale din Romania, agentul KGB a ajuns senator al Romaniei pe listele ALDE, fiind votat in Vaslui.

Draga Romaniei, acum ai in Parlament si un agent KGB descoperit, nu doar acoperiti!

Distribuie acest articol