Trebuie să batem din palme pentru un Guvern tehnocrat!

govcladirePortalurile de știri au preluat zvonul de pe site-ul reînviat www.union.md, prin care se anunță că probabil mâine Vlad Filat va anunța despre remanieri în Guvern și despre asumarea guvernării, cu un guvern tehnocrat.

De mai mut timp am spus că este nevoie de un asemenea cabinet de miniștri, iar eu, ca alegător și cetățean al Republicii Moldova, voi bate din palme dacă va fi un nou Guvern, cu miniștri tehnocrați, departe de politică și negocieri pe sub mesele partidelor politice.

Tot ce nu am spune, însă în anul 2001 Vladimir Voronin a reușit să pună în fruntea statului oameni care a reușit să restabilească viața în Moldova. Partea proastă este că la mandatul doi comuniștii au simțit mirosul banilor și au dat-o cu funcțiile pe criterii politice, în detrimentul Țării.

Ieri Ion Sturza spunea că Moldova are nevoie de oameni competenți, nu funcționărași care nu au treabă cu finanțele și alte domenii de activitate. Da, cei care fac politică să-și împartă funcții în interior, la Partide, dar în Guvern trebuie să avem oameni care să facă treabă.

Până acum, de mai multe ori am spus că la Guvern avem numai doi miniștri tehnocrați, chiar dacă au fost puși la propunerea partidelor politice. Este vorba despre Vitalie Marinuța și Oleg Efrim. Restul sunt doar oameni politici și funcționărași, cum a spus fostul premier. Primul are cursuri de perfecționare la cel mai înalt nivel, iar Efrim este ministrul care a schimbat justiție, iar judecătorii acum încep, cu greu, a judeca în baza legii nu în baza propriilor convingeri.

Așadar, salut un eventual cabinet de miniștri tehnocrați, precum și susțin ca cei doi miniștri nominalizați să fie păstrați, pentru că chiar merită.

Acum seara PLDM s-a convocat în ședință de urgență. Vedem ce vor hotărâ, sper să fie ceva spre binele Moldovei, nu spre binele Partidului.

Dacă se anunță remanieri și crearea unui Guvern tehnocrat nu ar trebui nimic altceva să facem decât să batem din palme și să ne apucăm serios de treabă, pentru că 2020 e aproape, iar Moldova are planuri mari până atunci, inclusiv integrarea Europeană.

Recomand: Unica soluţie pentru Moldova este o guvernare tehnocrată

Distribuie acest articol