Tranzacția de împăcare dintre Filat și Plahotniuc

imagine: galbur.md

Filat și Plahotniuc, cunoscuți în lumea interlopă ca ”Cei doi Vlazi”, au încheiat o tranzacție de împăcare, cu executare săptămâna viitoare și Moldova în garanție.

Tranzacția dintre cei doi prevede că Vlad Filat pe aceeași cale va nega cele spuse despre Vlad Plahotniuc, precum și va spune că regretă vorbele aruncate în presă, motivând că au fost ieșiri emoționale, generate din necesitatea dea găsit un vinovat la lucrurile care de fapt trebuiau soluționate altfel.

În schimb, Plahotniuc îi lasă Vama și FISC-ul lui Filat, iar celui din’tăi îi va reveni alte puncte forte din Moldova, în special garanția că Metal Feros va mai importa și exporta metal uzat.

Prin același document, Vlad Filat urmează să se umilească public, prin vizitarea sediului PD de câteva ori pe zi și să apară la o emisiune televizată unde să regrete tot ce a spus până acum despre Partidul Democrat.

Vizitarea sediului PD a fost impusă pe fondul vizitei lui Marian Lupu la sediul PLDM, unde a fost nevoit să țină discursul de la tribuna liderului PLDM, cu imaginea stejarului în spate.

O alt punct al Tranzacție de împăcare este că ambii vor gestiona și vor pune mâna la dezvoltarea și înmulțirea fabricelor de spirt din țară, reactivarea fabricii de la Domulgeni, precum și repornirea celorlalte unități staționate de autoritățile chiar a doua zi după ce a fost demis Guvernul Filat 2.

Privitor la contrabanda de țigări, aceștia s-au înțeles că sursa de venit nu trebuie stârpită, dar trebuie de umblat puțin la șefie, de schimbat imaginea pentru că acum este prea putred totul. Deja și cei din UE cunosc cu ce se ocupă ”prietenii” lui Balacci.

Ultimul punct din document prevede că Muc Verde (Află de pe blogul lui Dragoș cine este Muc Verde) va uita și nu va mai spune în următoarele 12 luni că Plahotniuc este un mafiot, un raider-men, un mincinos patologic, un om care nu se ține de cuvânt, un hoț în lege, președintele Partidului Liberal, coordonatorul PD-L, etc.

Înainte de ultimul Punct din Tranzacție a fost convenit că Muc Verde va dispune eliberarea din funcție a persoanelor implicate în documentarea și cercetarea dosarelor de contrabandă cu țigări și spirt, iar la Poliția de Frontieră se va impune ca fiecare angajat să figureze într-un dosar de contrabandă, ca bănuit sau învinuit. Polițistul cu cele mai multe mențiuni în dosare va fi pus în departamente speciale, în subordinea directă a lui Purice, prin coordonarea cu Recean. Vârsta medie a Polițiștilor de Frontieră nu trebuie să depășească 23 ani, iar toți, obligatoriu, trebuie să aibă experiență de minim 2-3 ani în activitatea de corupție activă sau pasivă.

Tranzacția a fost semnată săptămâna trecută, parafată de cei doi, iar unul din ei a insistat să scrie ”Al vostru, Vlad Filat!”

Distribuie acest articol
One Comment