Traian Băsescu și Anatol Șalaru vor fi jucați azi la ruleta rusească

Astazi, pentru unul din cei doi nominalizati in titlul, nu va fi zi cu noroc. Cel putin asa a anuntat Igor Dodon la emisiunea inPROfunzime.

Potrivit lui Dodon, Anatol Salaru urmeaza sa fie demis la cererea expresa venita din partea lui Mihai Ghimpu via Premierul Pavel Filip, iar familiei Basescu va fi retrasa cetatenia moldoveneasca, o cetatenie a unui stat pe care fostul Presedinte al Romaniei nu a dorit sa-l recunoasca in cele doua mandate.

In partea ce tine de Anatol Salaru, Presedintele Republicii Moldova a tinut sa-i multumeasca cordial lui Mihai Ghimpu pentru insistenta. La fel, Dodon s-a aratat dispus sa demita pe oricine doreste liderul PL, fapt pentru care l-a incurajat pe liberal sa se gandeasca pe cine din ministrii lui mai vrea sa-i elibereze, pentru ca pixul prezidential este pregatit si va lasa urme de cerneala pe decrete intr-o bucurie.

Cu privire la retragerea cetateniei familiei Basescu, actualul Presedinte al RM a declarat, ca aceasta ar fi fost acordata ilegal, desi Constitutia prevede ca Presedintele poate acorda cetatenie inclusiv persoanelor care “au procedat omeneste” in favoarea Moldovei. Insa, in cazul anularii decretului apare problema contestarii noului document prin care va fi retrasa cetatenia si actele moldovenesti detinute de familia Base. Or, liberalii sunt acum la cutite cu fostul lider roman, respectiv s-a cam scurtat lista deputatilor care pot ataca la CC decretul lui Dodon. Ramane doar ca retragerea sa fie atacata de cineva din PLDM, pentru ca altcineva nu are cine, in semn de scuze din partea lui Vlad Filat pentru episodul cu amanta blonda si apelul spre Bucuresti (momentul cand Filat era satisfacut sexual de Olga, iar in acelasi timp vorbea cu Basescu la telefon). Astfel, in cazul daca retragerea nu va fi contestata la CC, respectiv nu va fi invocata ilegalitatea, decretul va intra in vigoare, iar Base va fi cetateanul care s-a bucurat cel mai putin de actele moldovenesti, inclusiv de garantia constitutionala cu privire la interzicerea extradarii cetatenilor moldoveni cercetati sau condamnati penal in alte tari.

Deci, Presedintele Dodon a zis ca azi va semna cel putin un decret, fie cu privire la demisia lui Salaru, fie de retragere a cetateniei moldovenesti detinuta de familia Base. Deja ramane sa vedem cine va pica primul la ruleta ruseasca, o masinarie care a inceput sa se invarte si se pare ca degraba nu se va mai opri.

Update 27 dec 2016: Igor Dodon a semnat decretul cu privire la demiterea lui Salaru:P.S. Avem cea mai calda iarna politica din ultimii 100 de ani! Termometrele partidelor au inceput sa clocoteasca!

Distribuie acest articol