Traian Băsescu a refuzat să se vadă cu Vlad Filat

basescu

Vizita fostului președinte al României, Traian Băsescu, a avut o încărcătură politică și socială foarte mare aici în Moldova. Pe lângă Ordinul primit de la Nicoale Timofti, fostul președinte a ținut să transmită în societate și câteva mesaje importante. Primul mesaj, destul de important, a fost, că România și Republica Moldova sunt două state diferite, deoarece așa au decis marile puteri. Probabil Băsescu a vrut să ne spună tuturor că nu există pericole îndreptate din România împotriva statalității țării noastre, după cum speculează unii politicieni de la noi, care ne amenință că Rusia va lua măsuri în cazul dacă aici se vor coace tot mai multe idei unioniste.

Aflând despre vizita lui Băsescu la Chișinău, Vlad Filat a insistat să se vadă cu acesta, să discute despre situația politică și, probabil, să-i spună fostului demnitar român că a fost nevoie să se culce sub Voronin.

Solicitarea insistență a lui Vlad Filat a fost respinsă de către vulpoiul Băsescu. Acesta nu a uitat trădarea lui Filat, precum și de eliminarea PL de la putere. Filat a promis toamna trecută că nu-l lasă pe Ghimpu în afara puterii și că nu-l readuce pe Voronin la putere, însă…

Promisiunea a fost făcută la București, în cadrul unei vizite fulger a lui Filat la Cotroceni. Dacă țineți minte, premierul demis pentru presupuse fapte de corupție a pus și o fotografie cum stă la sfat cu președintele României, iar mai apoi au apărut imagini cu nepoata președintelui, prin intermediul cărora Filat a dorit să ne spună că are o prietenie specială cu Băsescu, chiar una de familie.

Filat a insistat să-l însoțească pe Băsescu și la Soroca, la Cetate și la Biserica donată de fostul demnitar român. Și această solicitare a fost respinsă de către Băsescu, iar pentru a nu se lăsa interpretări, s-a luat decizia că Băsescu pleacă la Soroca împreună cu președintele Nicolae Timofti, care a fost unica gazdă a evenimentului de două zile.

Supărat fiind pe Filat, Băsescu chiar a renunțat să mai ceară și cetățenia RM. Unii s-au grăbit să spună că renunțarea a fost din cauza tensiunilor din regiune, însă adevăratul motiv este că Băsescu nu a dorit să primească cetățenia Republicii Moldova anume acum, când Filat este marcat ca fiind un trădător. Băsescu s-a ferit să fie etichetat ulterior că a primit cetățenia unui stat unde la conducere stă un fost demnitar demis pentru presupuse fapte de corupție și trafic de influență. Băsescu a zis că o să revină după cetățenie, însă altă dată, cel mai probabil când Filat nu va mai fi în fața ochilor săi.

Distribuie acest articol
4 Comments