Totuși Ioniță este victima PLDM-lui și a lui Filat

Deși după bocetele de ieri ale lui Veaceslav Ioniță toți au început să-l râdă, iar pe mine aceasta mă enerva deja, astăzi înțelegem, după o zi și o noapte de „analize” politice, că deputatul care nu face parte din Partidul verde este totuși o victimă a regimului autoritar și orgolios al lui Vlad Filat, denunțat ieri în cadrul conferinței de presă.

După „Scrisoarea I” a lui Ioniță, analiștii politici de curte, cu ordin de angajare pe str. București, au început să arunce vorbe grele și acuzații în adresa celui care ieri a denunțat delapidări în proporție de un miliard de lei, care vor fi făcute de firmele fantomă ce urmează să fie înființate de către un partid anume, sau de către „partenerii” acestei fracțiunii.

Ioniță a fost învinuit pentru prima oară de Filat. Atunci am scris că Filat se spală de Ioniță, iar acum se confirmă. Analiștii de curte vin acum cu diferite „argumente” și dovezi precum că PLDM-ul și Filat nu au treabă cu acele delapidări despre care anunță Ioniță, învinuind președintele Comisiei economie, buget și finanțe de cele mai meschine planuri „Platonice”, dându-l pe Ioniță de gol că ar avea ceva legături și cu fostul deputat AMN, Veaceslav Platon.

Veaceslav Ioniță a ajuns să fie nu doar în gura analiștilor, dar și în gura acuzatoare a colegilor de partid. Unul și cel mai aprig dușman se evidențiază a fi chiar șeful de fracțiune, Valeriu Streleț, recunoscut și ca afaceristul cu chimicalele. Chiar Streleț a fost cel care a spus despre faptul că unii deputați PLDM au alți patroni și nu-l mai ascultă pe Filat. Tot acest Streleț a spus că Ioniță are careva obligații „Platonice”.

Indiferent dacă Ioniță este vinovat sau nu, însă el este victima directă a celui care se vrea la conducerea țării, anume Vlad Filat. Este josnic faptul că pentru PR, pentru imagine și fund curat s-a mers la jertfirea unui prieten, unui coleg din Parlament care de fiecare dată a ținut cu PLDM-ul și a susținut inițiativele fracțiunii, indiferent dacă erau fondate sau nu.

Filat a lovit în Ioniță, după care a dat drumul la analiști și alți colegi docili să lovească cât mai mult în președintele Comisiei parlamentare, în sensul spălării imaginii PLDM.

A rămas să vedem până la alegeri și alte „Scrisori” din partea lui Veaceslav Ioniță. Cred că acestea vor fi mult mai interesante pe măsură ce analiștii PLDM vor murdări și mai mult imaginea deputatului.

Probabil că acum acest Ioniță se întreabă dacă a făcut bine sau nu să țină hangul PLDM-lui atâția ani, ca la urmă să fie aruncat în stradă atât de murdar. El spune că merge mai departe cu echipa PLDM, însă colegii săi spun că vor fi luate măsuri în cadrul partidului împotriva sa. Această măsură cred că va fi ne-includerea în listele electorale la alegerile din această toamnă.

Distribuie acest articol