Toți vor ca la Orhei, dar nu toți pot

Nu demult, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă s-a lăudat în presă că reconstrucția Scării Cascadelor din parcul Valea Morilor este finalizată, lucrările sunt de calitate, iar monumentul, în sfârșit, a fost inaugurat azi, de Hramul orașului.

poza-1

Iată că, astăzi, a fost inaugurat complexul pe care el l-a calificat drept unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectură și o carte de vizită a Capitalei. Apare întrebarea: așa trebuie să arate unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectură dintr-o capitală europeană? Mai mult, invalizii, dar și părinții cu copii în cărucioare nu vor putea coborî scra, doarece lucrările de amenajare a rampelor destinate lor nu au fost finalizate. Iar mizeria, de altfel ca și în tot Chișinăul, va fi la ea acasă în lipsa coșurilor de gunoi.

poza-2

poza-3

Am făcut o simplă comparație cu scara – cascadă din parcul Ivanos, Orhei, care tot a fost reconstruită recent. Și, evident, m-am întrebat: asta e tot ce a putut face primarul de Chișinău? Poate ar trebui să dea o fugă până la Orhei și să viziteze parcul Ivanos, să vadă ce înseamnă schimbare, reconstrucție, oraș european.

poza-4

Dar dacă ar fi să mai facem o comparație, ar trebui să vedem în câte zile a fost reabilitată scara – cascadă din parcul Ivanos, Orhei, și în câte luni sau în câți ani a fost refăcută Scara Cascadelor din parcul Valea Morilor, Chișinău.

poza-5

poza-6

poza-7

poza-8

poza-9

Vă las să trageți concluziile.

Distribuie acest articol