Toate persoanele implicate in jaful de la BEM trebuie sa ajunga langa Vlad Filat!

Dupa noile declaratii facute de reprezentantul FMI in Moldova, a reaparut tema despre jaful de la BEM. Mai mult, tema este alimentata si de o informare facuta in cadrul sedintei Guvernului la care s-a aprobat Bugetul de Stat pe anul 2016.

Asadar, potrivit sefului FMI Moldova, CNA, BNM, CNPF si alte institutii nu au actionat prompt sa previna jaful miliardului. In lista mai incap si judecatorii care au suspendat cateva ordine si decizii ale BNM.

Pasivitatea acestor institutii a fost de fapt o complicitate grava!

Pe de alta parte, am fost informati ca datoria publica in 2016 creste cu vreo 70% fata de 2015 din cauza creditelor garantate care trebuie sa fie intoarse catre BNM in locul BEM si celelalte doua banci falimentate.

Jaful secolului a fost posibil inclusiv cu votul ministrilor din Guvernele Leanca si Gaburici. Din acest motiv, toti cei implicati, indiferent de partid, trebuie sa ajunga colegi de celula cu Vlad Filat. Undeva pe la Lipcani sunt hale mari unde pot sa incapa cu totii. Am fost acolo, loc disponibil este.

Neparticiparea Guvernului in schema de jaf nu ar fi lasat Moldova fara cateva miliarde de lei, respectiv in prezent nu am fi nevoiti sa achitam din impozitele noastre creditele din care se hranesc bine doar cateva grupuri de interese si sunt cumparate masini pentru amante, pamant pentru firmele cumnatilor, companii avia, etc.

In Moldova trebuie sa fie aplicat modelul Romaniei. Acolo ajung pe mana justitiei absolut toti, pe cand la noi e mai selectiv: ajung la inchisoare ori sunt cercetati doar cei aflati in afara guvernarii. 

Independenta Procuraturii, CNA si justitiei trebuie pusa in fata tuturor intereselor, doar asa vom reusi sa punem la inchisoare toti participantii la jaful secolului.

Ministrii care au votat sau au inchis gura tot trebuie sa fie inchisi.

Listele persoanelor care trebuie sa ajunga la inchisoare pot fi gasite aici:

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Guvernul_Iurie_Leancă

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Guvernul_Chiril_Gaburici

In aceasta lista se adauga Presedintele Parlamentului, Presedintele RM, Procurorul General, Guvernatorul BNM, sefii CNPF, capii justitiei, judecatorii implicati.

Distribuie acest articol