Tinerii să voteze cu PL, dacă vor o armată puternică

Ieri conducerea PL a susținut o conferință de presă cu privire la situația Armatei Naționale și necesității creării unui nou model de armată.

Deputatul PL, Mihai Ghimpu, a spus că Republica Moldova trebuie să renunțe la modelul actual de îndeplinire a serviciului militar, cu trecerea la serviciul militar în bază de contract. În aceași ordine, deputatul spune că trebuie de colaborat mai strâns cu NATO.

Pentru a trece la o astfel de armată este nevoie e modificat foarte puțini legi, iar trecerea la militari prin contract va permite colaborările cu cei din străinătate, chiar dacă suntem un stat neutru. Totodată, noul model de armată ar putea aduce și un val de modernizare a muniției și unități de transport militare.

Ceea ce mi-a plăcut foarte din ce a spus Ghimpu este că rușii au venit cu aceste arme, ne-au cotropit, iar acum ne apărăm tot cu ele, care-s ruginite deja.

Astfel, în contextul acestui articol, în special cei care nu au îndeplinit serviciul militar, tinerii trebuie să voteze cu PL la următoarele alegeri. Beneficiul: Nu vor mai fi chemați la armată la atingerea vârstei de 18 ani, iar cei care visează să servească țării vor avea posibilitatea să o facă în cele mai bune condiții.

Propunerea liberalilor nu este rea și chiar ar trebui luată în serios, împreună cu toate criticile la aceasta și chiar dacă anterior cineva a încercat să aducă acest model.

Chiar dacă ieșirea liberalilor este ceva populist, după cum a acuzat fostul ministru al Apărării, aceasta este foarte bună în contextul celor ce se întâmplă acum în jurul Molodovei. Conflictul ucrainean, implicarea Rusiei și cearta UE cu această Federație nu trebuie să ne țină indiferenți și nici nu trebuie să ne lase în continuare la mișcăril lente în partea ce ține de securitatea țării.

Până acum nici un partid nu a propus un astfel de model de armată, iar PL ar fi gata să înainteze o astfel e propunere, oricând. Mai mult, acum chiar a făcut careva demersuri, care urmează să fie examinate.

Distribuie acest articol