Tandea, Mandea și Andrei Nastase

Azi, de dimineață, am pus în reluare emisiunea „Moldova în direct”, la care au participat „politicienii” Igor Dodon, Renato Usatîi, pe de o parte, și Andrei Nastase, pe de altă parte. Ultimul a participat în calitate de lider al Platformei DA.

Emisiunea de ieri a fost una de încununare a „succeselor” celor trei. Am văzut că, deși aparent au proteste separate, fiecare trage din aceeași turtă și au interese comune, după cum a confirmat și Renato. Usatîi spune că a ieșit la protest, împreună cu Igor Dodon, deoarece Andrei Nastase nu a putut duce misiunea până la capăt, iar protestul de la începutul lunii septembrie a fost luat în derâdere de toți, cu trecerea acestuia în zona comică.

Dacă este să luăm afirmațiile de ieri, am văzut că cei doi circari, Dodon și Usatîi, au stat până acum în linia a doua a frontului, în așteptarea succeselor lui Andrei Nastase & Co.

Deși au încercat să se contreze în studiou, oricum au dat dovadă de conlucrare și au informat, totodată, că în viitor vor acționa la fel de concertat. Pe scurt, ei sunt o gașcă de bufoni, cu aceleași interese. Probabil ar trebui să puneți emisiunea de ieri să vedeți fețele acestor trei actori excelenți, pe Tandea, Mandea și Andrei Nastase. Au fost destul de penibili, iar ieșirea lor în comun la TV a fost probabil cea mai mare greșeală a lor.

Dodon a încercat să fie mai cumpătat și atent la cele spuse, însă Renato și Nastase au bătut câmpii. Făleșteanul s-a ținut de umorul său prost, iar platformistul a tot dat-o cu ceea că este obligat de către Popor să-și fac partid, luând de nicăieri că vreo 20 de mii de oameni pot fi considerați participanți la Marea Adunare Națională. Mai crede fostul procuror că adunătura aia de oameni este o Adunare Națională, cum a fost la proclamarea independenței față de URSS.

Nastase ar trebui să pună mâna pe Codul Electorală și să citească art.144, de unde ar putea afla că inițierea unor schimbări majore poate fi dispusă doar după strângerea a 200 000 de semnături. Iată acesta este numărul de cetățeni care s-ar putea convoca într-o Mare Adunare Națională. O altă adunătură, indiferent de timp și loc, la care participă vreo 20 de mii de oameni, nu poate fi considerată o Adunare reprezentativă a cetățenilor Republicii Moldova. Având în vedere acest lucru, este greșit să țipi peste tot că „Poporul mă obligă”, „Poporul m-a împuternicit”. Bă, Nastase, ești un nimeni cu ale tale 1000 de mâini ridicate în sus la un apel care nici nu a fost înțeles! Ești avocat omule și ar trebui să știi în ce condiții te poți considera reprezentant al poporului. Ai 200 de mii de semnături? Nu, nu ai! Atunci stai în banca ta, bufonule!

Emisiunea de ieri a demonstrat destul de clar că acești clovni nu au ce căuta la putere împreună. Sunt niște penibili veniți în politică accidental. Pentru unii din ei politica este business, pentru alții este o cale de răzbunare. Nu ar trebuie ca la mijlocul intereselor lor să fim noi, electoratul și poporul acestei țări.

Distribuie acest articol