Tanase nu-i inger

Vad tot mai des comentarii politice din partea Presedintelui Curtii Constitutionale, preluate intens de presa nationala, dar trecute cu vederea de politicieni.

Tanase a capatat, in scurt timp si datorita comentariilor sale, o imagine de salvator al natiunii, un posibil lider de dreapta, desi detine o functie de varf si nu are voie sa faca politica.

Ma uitam azi, din nou, la motivele pentru care a fost demis fostul presedinte al CC, candidatul PCRM. Acesta a zburat din fotoliu datorita faptului ca a criticat puterea, a spus ca se va uzurpa puterea de stat, fapt confirmat dupa instalarea oligarhilor la putere. Aceasta uzurpare ne-a costat si un miliard de euro din Bugetul de Stat, ceea ce a dus la prabusirea economiei RM.

Nu stiu de ce, insa membrii CC nu se mai aduna sa ceara demisia Presedintelui acestei institutii, de parca nu este precedent. E clar ca si ei au facut politica cand a fost demis Pulbere, iar votul de demisie ar fi trebuit sa fie impotriva lor, nu a conducerii. Acum vedem ce carti joaca si ei.

El, Al. Tanase, a ajuns membru al CC, precum si Presedinte, tot datorita intelegerilor politice. Este anapoda sa vina acum sa critice partidele care l-au instaurat in scaunul moale.

Nu cunosc un membru CC care a ajuns in fruntea institutiei in doar cateva zile, fara sa fie puse si interesele politice. Din acest motiv, niciodata nu putem sa spunem ca intreaga Curte nu-i supusa partidelor. A demonstrat-o si “condamnarea” lui Filat, incurcandu-se Curtea atunci cu atributiile si preluand pentru cateva ore functia de instanta penala, judecad fara probe si cu incalcarea prezumtiei nevinovatiei. De atunci toti spun ca Filat e hot, pentru ca asa a decis Curtea irevocabil.

Tanase, cel care a devenit de ceva vreme un comentator politic, mai spune uneori si despre reforma justiei. Aici ar trebuie sa numaram toate Legile anulate de Curtea Tanase, in special trunchierea Legii testarii integritatii. Cum sa vina si sa spuna ca nu se face nimic, daca de fapt a desfiintat toate instrumentele legale necesare reformelor?

Tanase nu-i inger si nici nu-i politician. Domnia sa este presedinte al Curtii Constitutionale, lucru pe care nu ar trebui sa-l uite pe durata intregului mandatului. Dezlegare la limba ar putea avea doar dupa o eventuala demisie!

Distribuie acest articol