Tabăra Sulina, locul unde tinerii români basarabeni au avut posibilitatea să discute cu președintele României, miniștri și deputați români

Și anul acesta, 180 de tineri români din Basarabia, Ungaria și Serbia au avut ocazia să participe la Școala de Vară, ediția VI, organizată de Guvernul României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

În cele 7 zile de tabără, în fața tinerilor români, a venit președintele României, miniștri, deputați și senatori, care au răspuns la mai multe întrebări.

Principala temă de discuție a fost agenda ”România 2020”, despre cultura și identitatea românească, de acum și de peste nouă ani.

Eugen Tomac a spus că programul continuă, Băsescu a promis rezolvarea unor probleme, Udrea a anunțat despre două poduri noi peste Prut și drumuri reparate în Moldova din banii României, Dungaciu a criticat securitatea Moldovei, Funeriu promite schimbarea cărților de Istorie din România și integrarea unor capitole referitoare la Istoria Basarabiei.

Acum toți intră în regim de așteptare, sperăm că în 2020 vom discuta subiecte referitoare la anul 2030, nu la discuții fără rezultat din vara anului 2011, pe malul Mării Negre.

Pentru mai multe detalii urmăriți aceste link-uri:

Cum ai vrea să vezi România în anul 2020?
Comunități românești și identitate europeană. Prima temă de la Școala de Vară din Sulina
Cultura românească în spațiul UE și Basarabia
(audio) Două poduri peste Prut! “Ne întâlnim, ne pupăm și gata”
Dungaciu comentează “securitatea” Moldovei
Băsescu îi atenționează pe liderii AIE
Băsescu: Nu ne supărăm pe autoritățile de la Chișinău, dar o să ținem minte!

Distribuie acest articol