Susținătorii Innei Popenco au fost mai mulți, decât cei aduși ieri de frăția celor trei partide de “opoziție”

Ieri, in plina campanie electorala, la Chisinau au avut loc cateva evenimente importante, printre care s-a strecurat o lansare, precum si un protest in fata Parlamentului.

Desi parea ca la protestul celor trei partide trebuiau sa fie prezenti mai multi cetateni, am vazut ca unii au ales sa fie in fata Curtii de Apel Chisinau, si anume la evenimentul de lansare a candidatului Inna Popenco, alaturi de orheianca “Partidului lui Șor”.


Numarul impunator de oameni din fata instantei de apel, locul unde Popenco s-a lansat in campanie, poate demonstra, in primul rand, si o slabire a fortelor partidelor de “opozitie”.

Odata cu lansarea unui nou lider, dupa cum este de asteptat, sustinerea cetateneasca se diversifica, respectiv un lider are de pierdut, iar un altul are de castigat. In cazul dat, daca luam situatia de ieri, Popenco a castigat in fata lui Nastase, Dodon si Renato, deoarece a fost un magnet mai bun pentru oamenii care vor o Moldova schimbata, dupa cum sugereaza si bannerul doamnei din Orhei.


Nu stiu, dar pare ca oamenii s-au cam saturat de protestele fara sens si de statul in fata unor institutii goale, ei fiind acum in cautarea unor noi partide si lideri.

Probabil ca la noi este o premiera cand o femeie din afara Chisinaului rupe din electoratul celor trei “Crai de la rasarit”. Pana acum masa de votanti era coagulata in jurul unor partidelor, insa odata cu aparitia candidatului Popenco unii se rup de la grupul lor si adera la noul proiect.

Pe parcursul acestei campanii electorale, precum si in ziua votarii, vom afla cu certitudine daca Popenco a fost mai buna sau mai rea in fata lui Nastase, Dodon si Usatii. Ea poate rupe voturi de la toti trei si ar putea demonstra ca o femeie simpla este in stare sa rastoarne trei partide de opozitie.

Pana la alegeri au ramas inca 26 de zile.

Distribuie acest articol