SURSE. PLDM va fi redenumit în PPE. Iurie Leancă a votat această decizie!

ppldm

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a depus la AGEPI cererea cu privire la înregistrarea denumirii PPE – Partidul Popular European. Numărul de depozit al cererii este 036628. Dovada este aici http://www.db.agepi.md/marcireprezentanti/Details.aspx?id=15oFtT17ivfl5YkgeDzscC

Toți au sărit în capul lui Filat și a PLDM-lui că se vrea prin acest mod împiedicarea înregistrării noului partid al lui Iurie Leancă, care urma să se numească PPE – Partidul Popular European. Cred că acuzațiile sunt prea ieșite din comun. Adevărul este undeva mai la adâncime.

Solicitarea înregistrării denumirii de PPE la AGEPI este un prim pas al lui Vlad Filat privind restartarea PLDM. Denumirea actualului partid este pătată în prezent de către președintele acestuia, precum și de către membrii activi ai formațiunii, care au reușit în acești ani de „domnie” să facă abuzuri sub paravanul PLDM. În mod evident, după atâta păcate adunate de către cei care conduc partidul, precum și de către alți activiști, Filat are nevoie de o nouă platformă, pentru a mai câștiga o șansă să rămână la putere, mai ales acum, când partidul său, cu denumirea PLDM, este cotat sub pragul de intrare în Parlament. După cum a fost prezentat în ultimul sondaj, PLDM este undeva la sub 6%, ceea ce demonstrează că marca PLDM nu mai este respectată pe piața politică din țară, iar partidul trebuie să aplice măsurile de urgență – redenumirea!

Ca urmare a căderii libere, PLDM a decis să-și schimbe denumirea în PPE, iar această schimbare ar putea fi votată la următorul Congres al partidului, care va avea loc peste câteva luni. După cum confirmă și Ministerul Justiției, PLDM va avea prioritate față de ceilalți actori politici la redenumirea în Partidul Popular European, din moment ce a depus cererea de înregistrare a denumirii respective.

Din câte am înțeles, Filat deja a început să-și cumpere și fotolii de culoare albastră cu spetează galbenă, în culorile Partidului Popular European. Logoul ce reprezintă un stejar va fi schimbat cu câteva stele galbene și cu o colină albastră. După cum spun sursele, logo-ul va fi identic cu cel al Popularilor Europeni. A rămas doar ca partenerii lui Filat să semneze acordul de utilizare a acestuia pe teritoriul Republicii Moldova.

După cum a explicat un expert în proprietate intelectuală, denumirea PPE este una notorie, înregistrată peste hotarele țării, iar înregistrarea acestei denumiri la AGEPI-ul moldovenesc nu poate avea loc fără învoirea în scris a deținătorilor de peste hotarele țării. Or, înregistrarea mărcii fără o astfel de învoire se va considere cu rea-credință, iar potrivit legii se va considera nulă din start. Respectiv, noul partid al lui Filat, redenumit în PPE, ar putea să aibă mari probleme, urmând chiar să fie supus riscului radierii din Registrul organizațiilor din Republica Moldova.

Din câte spun și sursele, decizia de redenumirea a PLDM în PPE a foat luată imediat după ce a fost semnat acordul secret cu PCRM, potrivit căruia Gaburici a devenit premier, iar comuniștii s-au pus în rând la obținerea mai multor funcții importate din Stat. Aceleași surse spun că această decizie a fost parafată inclusiv și de către Iurie Leancă, actual deputat independent, care speculează că foștii colegi de partid încearcă să-i broneze denumirea. Astfel, toate declarațiile lui Iurie Leancă ar putea fi declarate mincinoase din moment ce va fi prezentată hotărârea PLDM cu privire la redenumirea în PPE, parafată și de către fostul premier, după cum am nominalizat mai sus. Motivul pentru care a fost luată această hotărâre este negarea pe viitor a unor acorduri semnate cu PCRM, pe care stă denumirea PLDM și semnătura președintelui. În cazul unor dezvăluiri, Filat și peledemiștii vor spune că nu cunosc așa partid PLDM, iar ei sunt membri ai PPE, un partid nou, înființat recent, însă care se află la guvernare.

Prin urmare a celor enumerate mai sus, piața politică din Republica Moldova se va restarta din toamna anului viitor. PPE urmează să participe pentru prima oară și la alegerile locale din toamna ce vine, iar cererea privind amânarea alegerilor este legată în primul rând de procedurile privind redenumirea PLDM-lui. Despre acest fapt au sesizat și unii deputați, însă puțini s-au gândit că chiar va fi pus în aplicarea un re-branding al partidului condus de Vlad Filat.

Acest articol este un pamflet, însă care este despre cât de nedemocratic PLDM încearcă să împiedice înregistrarea noului partid de către Iurie Leancă. Partea bună este că fostul premier are pregătite și alte denumiri, iar joaca cu PPE va rămâne pentru Filat doar o nouă tragere pe sfoară. PLDM va rămâne cu marca PPE, iar Leancă va înființa un partid adevărat, unde deciziile vor fi luate în folosul țării, nu în folosul lui Voronin.

Distribuie acest articol