Sturza a prezentat noul Guvern PLDM. Cat mai rabdam aceasta grupare criminala?

Gata cu prezentarile. De azi este clara componenta Guvernului propus. Noul cabinet este o replica a celorlalte de pana acum.

Sturza a prezentat, cu mandrie, un nou Guvern PLDM, un fel de executiv tehnocrat, dar controlat de Filat direct din inchisoare. Dupa cum am mai scris, ministri vor fi si cei din Partidul DA, adica tot PLDM.

Asadar:

1. Filat a avut grija sa bage in noul Guvern oameni de incredere. Unul este ochii si urechile lui Filat inca din anul 2009. Consilierul premierului inchis pentru coruptie si jaful de la BEM a fost propus sa ocupe si el un loc de ministru in noul GOV. Filat vrea sa controleze totul din interior, nu din functiile de consilieri sau gopniși de la etajele 5-6.

2. La fel, important pentru Filat, s-a asigurat continuitatea la Ministerul Agriculturii. Probabil putin stiu, dar Slusari a fost partener cu Filat in afacerea Caravita. Fiecare a avut rolul sau in insusirea subventiilor de la AIPA. Pentru aceasta, sa curga bani in continuare oamenilor lui Filat, s-a pus un ministru care sa asigure fluxul de bani fara intrerupere. A fost pus un om de casa, implicat pana peste urechi.

3. Declaratia semnata de Slusari nu are valoare juridica, asa ca nu are pentru ce retrai. El stie acest lucru.

4. La justitie a ramas, cu parere de rau, un romanofob. Pe langa asta, se spune ca fratele lui Pavlovschi a fost judecat pentru omor, iar acum este in cautare internationala. In mod normal, in functia de ministru al Justitiei nu are ce cauta o persoana care are rude certate cu Legea, mai ales judecate pentru omor si date in cautare internationala. Pe langa astea, dupa cum am mai scris, Pavlovschi, vedeta de la JurnalTV, este in subordinea condamnatilor Victor si Viorel Topa. Acum el va avea si sarcina sa-i absolveasca de inchisoare, dar nu inainte sa-l scoata de la inchisoare si pe Vlad Filat.

5. Nu ma duc mai departe in lista lui Sturza. Este suficient sa intelegem, prin partajarea functiilor cheie la PLDM, ca gruparea criminala liberal-democrata nu se linisteste. Ei incearca, cu masca lui Sturza, sa ne proasteasca si de aceasta data, stiind ca PLDM nu va mai fi la putere in urmatorii ani, iar in cazul unor anticipate nu mai acced in Parlament.

6. Disperarea liberal-democratilor este atat de mare incat vor, pe usa din spate, sa raman la putere sub o forma noua. Statul a fost capturat anume de ei, si nici nu vor sa plece cu binele din fruntea Guvernului. Dorinta arzatoare a liberal-democratilor sa controleze Moldova nu poate fi potolita nicicum.

7. Acest premier propus nu trebuie sa ne sperie ca vina in politica daca maine nu va fi votat. Azi a demonstrat clar ca este sub papucul Topilor si a lui Filat. De fapt, ei sunt din aceeasi grupare criminala. Acum este randul lui Sturza sa bage fundul la bataie, in loc sa dispara si sa se ascunda undeva departe dupa privatizarile cu succes din timpul mandatelor sale. Sturza vine doar in calitate de simplu premier, pentru ca toate deciziile vor fi aprobate in alta parte, si anume la PLDM sau in penitenciarul Nr.13.

Din aceste considerente, maine nici nu va trebui sa regretam caderea listei lui Sturza. Nevotarea acestui Cabinet inseamna de fapt inca o lovitura in PLDM. Sper ca de aceasta data sa fie mortala. Deja de prea multi ani ne tin in captivitate. E timpul sa schimbam clasa politica din fruntea Guvernului, iar aceasta inseamna inlaturarea PLDM de la guvernare definitiv si irevocabil. Acest partid reprezinta deja o grupare criminala imensa, un fel de stat in stat de care nu putem scapa.

Distribuie acest articol
One Comment