Sturza a fost la Bălți după avizul pozitiv de la Karamalak?

Dacă nu greșesc, însăși Ion Sturza spunea că în anii 90 toate deciziile importante erau aprobate în prezența hoților în lege. După aceeași schemă erau împărțite și funcțiile de la conducerea instituțiilor de stat.

Câteva săptămâni în urmă s-a aflat despre faptul că până și Nicolae Timofti ar fi fost pus în funcție în urma negocierile cu fruntașii mafiei, iar prezent la ședința de desemnare a fost și Renato Usatîi, actualul primar de Balti. Presa a scris anterior că Renato este în strânse legături cu Karamalak, cel mai de temut hoț în lege (vezi ziarulnational.md).

Ion Sturza, premierul virtual al lui Timofti, a alegat la Bălți să discute chipurile cu Renato Usatîi, cneaziul de Nord. De fapt, mai degrabă acolo s-a negociat pielea viitorului premier, însă fără să cunoaștem deschis dacă Karamalak a dat sau nu acceptul ca Ion Sturza să ajungă premier.

Nu exclud că, pe lângă întâlnirea protocolară, Sturza a stat de vorbă cu Renato inclusiv undeva prin beciuri, departe de ochii presei și de microfoane. Acolo s-ar fi discutat mult mai deschis, însă despre deciziile aprobate vom cunoaște mai târziu.

Numirea lui Sturza ar însemna și acordul lui Karamalak.

Distribuie acest articol
2 Comments