Strelet si-a amintit de Aeroport dupa ce Shor l-a denuntat pe Vlad Filat

Pe data de 25 august 2015 am scris un articol despre cum Valeriu Strelet a inceput sa-l ameninte pe Ilan Shor ca anuleaza contractul de concesionare a Aeroportului International Chisinau. Dupa acest santaj Shor a mers cu 20 milioane de lei la Vlad Filat, iar subiectul urma sa fie inchis. Pana la incasarea banilor, partile “afacerii”, pe de o parte victima Ilan Shor, si escrocul Vlad Filat, pe de alta parte, au convenit sa suspende orice discutii despre Aeroport.

Asadar, Strelet a inchis gura pentru o perioada, conform intelegerii, dar si-a amintit brusc despre poarta aeriana imediat dupa ce Filat a fost pus la pârnaie in baza denuntului scris de Shor.

Trebuie sa fim antenti si la o interceptare publicata ieri, in care Vlad Filat spune clar ca s-a saturat sa astepte banii, promisi de Shor de pe o zi pe alta. Probabil s-a referit la suma de 20 de milioane, incasata cu doar cateva zile inainte de arest.

Repornirea subiectului cu anularea contractului, anulare care ar putea fi dusa pana la sfarsit, ceea ce va fi o mare neghiobiei din partea lui Strelet, nu este nimic altceva decat un nou ordin de razbunare, venit din subsolul CNA, din celula in care VF sta si numara stelele.

Strelet, care pana la urma nu este un om chiar atat de rau, a uitat ce inseamna omenia si refuzul de a mai executa indicatiile unui intemnitat. Ar trebuie, in mod normal, sa mearga la Aeroport intr-o mica inspectie, sa vada ce s-a facut acolo in termen scurt (lucruri care nu le putea face nimeni in afara de un investitor privat), dupa care sa scrie o nota de informare catre Vlad Filat sa-l informeze ca santajul acesta nu este bun, iar anularea contractului de concesionare inseamna de fapt pierderea investitorului pe care-l asteapta Aeroportul de aproape 20 de ani.

Daca pentru Strelet nu inseamna nimic modernizarea Aeroportului pe interior si exterior, parcarea cu multe etaje, pista de rulaj, peronul pentru avioane, atunci sa ne spuna in fata aceste lucruri. Dar, daca personal vede acolo schimbari spre bine, atunci sa ne spuna tot in fata, insa cu explicatia de ce vrea anularea. Sa ne explice premierul ca nu se cere asa ceva doar in baza moftului escrocului Vlad Filat!

Eu am fost la Aeroport si cunosc ce se face. Nu cunosc cei care ajung doar pana la sala VIP, bunaoara Strelet, motiv pentru care-l sfatuiesc sa faca o mica vizita.

Nu stiu cat este de corect, insa Gabriel Calin a scris un articol despre cum Statul va achita o despagubire de cateva sure de milioane de Dolari in cazul anularii contractului. Daca ar fi adevarat… atunci sa achite aceasta penalitate Strelet si Vlad Filat, nu din nou cetatenii, din buzunarul pensionarilor si bugetarilor. Strelet sa fie atent aici, pentru ca nu vrem o noua condamnate la CEDO, dupa care sa achitam nu doar penalitate, dar si toate investitiile facute pana acum de Avia Invest. Stiu ca Bugetul Statului nu-i buzunarul PLDM cand e vorba despre penalitati si despagubiri, dar ar trebuie sa se mai gandeasca si la poporul care asteapta medicamente ieftine, compensatii, carbuni, paine mai ieftina. Banii acestia, care s-ar putea sa-i achitam Avia Invest, ar merge bine la sustinere populatiei, nu la acoperirea mofturilor lui Vlad Filat.

Dle Strelet, fii antent! Supararea e suparare, dar Statul nu trebuie sa fie pagubit dupa aceasta! Avem -2,5 mln.€ in cazul Le Bridge, asa ca nu mai vrem… Stop!

Distribuie acest articol
One Comment