Streleț este la un pas de la prima prostie în cazul BEM

 
Foto simbol. Gasita pe net.

Saptamana trecuta a fost investit noul Guvern. Strelet a ajuns, in sfarsit, premier al RM. Dupa cum era normal, multi si-au pus speranta in noul “Șăf”, chiar si eu. Dar, se pare ca Strelet este la un pas de prima prostie in calitatea sa de premier.

Desi inca are puterea sa se impotriveasca mofturilor lui Filat, noua conducere a Executivului a convocat responsabilii de “stabilitatea financiara” si i-a rugat sa fie continuata ancheta in cazul BEM. Mai spun purtatorii de cuvant de la .gov ca BNM deja a scris caietul de sarcini, iar la Guvern au fost puse cateva puncte pe “i”. Sedinta vine dupa ce joi Strelet spunea ca nu Guvernul trebuie sa se ocupe de ancheta de la BEM, ca responsabilitatea este a BNM, fapt pentru care intrebarile trebuie adresate pe bd. Grigore Vieru, si nu de aratat cu degetul spre Casa Guvernului.

Ei bine, o sedinta a responsabililor nominalizati mai sus era necesara, insa inainte de aceasta trebuiau convocate alte persoane, sa se lamureasca cu ancheta Kroll. Strelet nu a convocat seful CNA, desi este in subordinea sa, precum si nu l-a convocat pe procurorul general, sa-i intrebe cum mai stau cu ancheta in cazul Familiei lui Vlad Filat, seful sau de partid. Cu aceasta ar fi trebuit sa inceapa noul premier, pentru ca dosarul incepe parca sa intre la murat, iar in cateva zile rudele lui Talif vor fi eliberate si cercetate in libertate, cazate tot acolo unde este acum si Vicol, fostul executor de la FISC.

Se pare ca Strelet nu vrea continuarea anchetei in cazul Familiei Filat, de frica ca o sa ajunga firul pana la conducerea PLDM. In schimb, el vrea sa fie ramificata toata treaba asta, sa fie descoperire si alte scheme neinsemnate, iar prin aceasta cale sa fie politizat si incurcat dosarul pana la refuz, in asa fel incat sa nu mai inteleaga nimeni ce se petrece si cine este de fapt beneficiarul miardului.

Urgenta lui Strelet mai tradeaza si interesul lui Filat. Ultimul vrea sa scape de aceasta problema, deoarece in martie vin alegerile prezidentiale, iar el nu poate pierde sansa sa ajunga comandatul suprem al acestei Țări. E un moft, cum nu ai da. Pacat de cei care se implica in asa ceva, in loc sa se implice in rezolvarea altor probleme reale din tara.

Sper ca noul premier nu va transforma Executivul in masină de spalat imaginea lui Filat. Seful sau de partid a participat la furtul secolului, fapt ce se demonstreaza incetul cu incetul, iar pentru acesta e necesar sa raspunda, si nu trebuie de ascuns dovezile ce-l incrimineaza.

Distribuie acest articol