Streleț dă în garduri

Partidul Liberal Democrat din Moldova a luat de ceva vreme funcția babelor bocitoare, iar ultima lor ispravă este vizita la Președintele Republicii Moldova. Deși conform Constituției conducerea statului discută numai cu fracțiunea parlamentară în cazul desemnării unui nou premier, la întâlnirea nominalizată a participat și Valeriu Streleț, al doilea premier demis pentru presupuse fapte de corupție.

Vizita lui Streleț a fost neîntemeiată, precum și neconstituțională. Or, El nu este nici deputat și nici președinte de fracțiune, motiv pentru care urma să aștepte colegii la partid, să-i povestească aceștia ce s-a discutat la întâlnirea oficială. Nu s-a întâmplat așa, iar motivele sunt cunoscute.

Principalul motiv pentru care Streleț nu și-a lăsat deputații să se consulte cu Președintele este lipsa totală de încredere în aceștia. Mai mult, la ieșire fostul premier a luat cuvântul în fața jurnaliștilor, iar ceilalți au trecut în liniște pe alături ca o turmă de oi, fără ca cineva să facă vreo declarație. Situația creată demonstrează nu doar lipsa de încredere, dar și absența democrației în partid.

Înainte de toate, până a pune călușul la gura deputaților PLDM, precum și până la înaintarea unor condiții politice, Streleț ar trebui să explice colegilor câteva lucruri, și anume starea de lucruri în instituțiile conduse de PLDM timp de șase ani.

Educație, Sănătate, Finanțe, Vama, Fisc, Justiția, MAI și multe alte domenii au fost la cheremul PLDM, însă până la urmă am văzut că toate au fost mulse de bani până la refuz prin diferite scheme. Banii au ajuns la Filat și la câțiva acoliți, nu la toți. Probabil nu au ajuns nici la deputați, motiv pentru care nu înțeleg această încăpăținare a deputaților din fracțiunea PLDM. Ei țin apărarea unui hoț ordinar. Iată despre aceste lucruri trebuie să explice Streleț, dacă tot s-a angajat să fie purtătorul de cuvânt al lui Vlad Filat. Până atunci trebuie să se calmeze și să se mai gândească cu toții inclusiv la țară, nu doar la soarta unui hoț. Deputații PLDM au nevoie de lumină în acest caz și poate se vor trezi din somnul acesta indus forțat prin manipulări și amenințări venite din partea conducerii partidului.

Ar fi cazul ca fiecare deputat să înțeleagă pe câte de folosit este în războiul personal al lui Filat cu Plahotniuc. Victimă colaterală este poporul, însă eu nu cred că trei milioane de oameni trebuie să sufere din cauza unui orgolios, precum și din cauza unul politician care dă prin garduri și se recomandă ca om cinstit.

Distribuie acest articol