Streleț blochează activitatea firmei KROLL, în plin protest stradal

Premierul a anuntat ca nu accepta contractul cu firma Kroll, deoarece compania ar cere comisioane prea mari din miliardul intors Republicii Moldova. Strelet considera ca miliardul trebuie sa ramana acolo unde este acum, in loc sa intoarcem macar 70%.

Comisioanele Kroll nu ar trebui sa-l streseze pe Streleț

Codul civil al RM permite de inaintat actiune de regres impotriva celor care au prejudiciat, care au cauzat o dauna. In cazul dat, comisioanele Kroll vor fi achitate initial din contul statului, insa ulterior pot fi incasate cu usurinta de la firmele care au luat credite dubioase. Respectiv, cheltuiala statului va fi egala cu zero.

Problema cea mare a lui Strelet este ca aceste cheltuieli vor creste suma care va trebui sa fie intoarsa de catre firmele lui Filat, hotul miliardului. Daca a furat un miliard, atunci ar trebuie sa intoarca 1 miliard, plus 30%, ori cat o fi acolo marimea comisionului.

Cheltuiala e mare pentru oricine, nu?

Multumim dlui Strelet ca se gandesti la banul public, insa in aceasta situatie chiar nu este cazul, iar motivul sau este absurd. Mai degraba este un motiv care sa-l apere pe Filat.

Amintesc ca firma Kroll a investigat deja prima faza. Acum urma sa caute banii si sa-i intoarca. Pana una alta, procurorii si CNA au descoperit ca miliardul a ajuns la Vlad Filat, prin intermediul firmei nepotului sau si prin alte firme din Romania, offhore. Uite ca faza a doua putea sa-l puna pe Filat la inchisoare, insa Strelet sare in ajutorul sau si renunta sa semneze contractul cu firma isarcinata sa caute miliardul.

Refuzul lui Strelet vine tocmai in plina protest stradal. Oamenii cer la usa Guvernului sa fie intors miardul, iar premierul blocheaza activitatea Kroll prin nesemnarea contractului. Oare chiar nu se tem de oameni? Este mai important Filat decat poporul?

O alta prostie a lui Strelet este modificarea unor reguli din domeniul finantelor publice. Noile modificari vor pune datoria miliardului pe seama tuturor autoritatilor publice locale si centrale, care vor deveni datori peste noapte catre Bugetul Public National.

Uite ca asa lucruri se petrec in timp ce oamenii protesteaza si dorm in corturi pe sub usa Guvernului. Guvernantii nici nu tremura. Nu au frica si nici nu-i intereseaza ce vor protestatarii din strada.

Sa spunem adio miliardului furat de Vlad Filat!

Distribuie acest articol