Streleț ar putea fi mâna de fier de care avem nevoie

 
AIE III a revenit la etapa identificarii candidatului la postul de premier. Ei spun ca Maia Sandu nu a intrunit consensul lui Ghimpu. Au inaintat alt candidat, un barbat.

Valeriu Strelet este noul candidat al PLDM. De fapt, este inaintat deja si prin decret prezidential. Strelet corespunde cerintele PL, PD si PLDM.

Astazi dimineata am citit prima declaratie a premierului inaintat. Zice tot ce a zis si Maia Sandu, insa nu cere nimic in schimb. Recunoaste furtul din sistemul bancar, coruptia din tara, alte nereguli grave, fapt pentru care se va antrena in solutionarea acestora imediat dupa investirea in functie, nu fiind doar un candidat propus. Si-a propus sa actioneze cu mandat, nu la masa negocierilor cu partidele.

Strelet a fost candidatul de rezerva al PLDM si iarna trecuta, inainte sa fie numit Chiril Gaburici. Atunci aduna deja oameni in echipa, profesionisti. Dar, nu a mai ajuns premier, pentru ca Voronin nu l-a acceptat. Si el nu a intrunit consensul.

Eu cred ca Strelet ar putea fi mana de fier de care avem nevoie. Eu cred in inteligenta sa si in vointa de a se implica in schibarile din Tara. El poate bate cu pumnul in masa si se poate impotrivi mai multor lucruri. Trebuie sa fim siguri ca el nu v-a executar ordinele Sefului sau de partid asa cum executa Iurie Leanca si Gaburici.

Strelet este un om cu propria decizie. Asa-l cunosc de cand a intrat in politica. A ramas sa demonstreze ca este un premier bun. Nu e mult pana atunci.

Succes, Dle Streleț!

Distribuie acest articol
One Comment